Barça

Una bombona d’oxigen

El Barça respira després de tornar a guanyar, encara que ho fa mostrant problemes un altre cop i sua per desfer-se de l’Almeria, el cuer del campionat

El capità marca dos gols i dona la victòria a l’equip amb el del minut 83

BARÇA 3 ALMERIA 2

BARÇA:Iñaki Peña; Cancelo, Araujo, Christensen (Kounde, 46’), Balde; Sergi Roberto, Gündogan, Fermín (Romeu, 67’); Raphinha (Lamine Yamal, 76’), Lewandowski i João Félix (Ferran Torres, 46’).ALMERIA:Maximiano; Pozo (Mendes, 64’), Chumi, Montes, Edgar, Akieme; Arribas, Baba, Lopy, Ramazani (EMbarba, 77’); i Léo Baptistão (Lázaro, 77’).GOLS:1-0 (33’) Raphinha. 1-1 (41’) Léo Baptistão. 2-1 (60’) Sergi Roberto. 2-2 (71’) Edgar. 3-2 (83’) Sergi Roberto..ÀRBITRE:Cuadra Fernández (col·legi balear), amb Prieto Iglesias (col·legi navarrès) al VAR.T.G.:als locals Raphinha, Christensen i Araujo; als visitants Pozo, Lopy i Baba.T.V.:cap.PÚBLIC:34.471 espectadors a l’estadi Lluís Companys.

El Barça respira. L’equip de Xavi Hernández marxa de vacances nadalenques –amb aturada prèvia a Dallas (EUA), on aquesta matinada juga un amistós– amb vida després d’imposar-se (3-2) ahir a l’Almeria. I és que la victòria és per als culers una bombona d’oxigen, proporcionada per Sergi Roberto, autor de dos gols, un dels quals el definitiu, en el minut 83, quan el partit estava empatat a dos. Una altra ensopegada, després d’encadenar dues derrotes i un empat, hauria estat gairebé letal per a un equip que continua sense anar fi. Perquè, una vegada més, no va ser una actuació gens convincent la que va oferir el conjunt blaugrana, que va estar malament en totes les fases de joc, sobretot en la primera part, i que va patir per superar el cuer de la lliga, un equip que només ha sumat 5 punts en 18 jornades. La reacció dels blaugrana s’està fent esperar.

El Barça no va funcionar ni en atac ni en defensa en el primer acte. Realment és molt difícil generar res a dalt, per molt que tinguis la possessió, tal com va atacar. I tampoc va ser res nou. Amb l’Almeria replegat a prop de la seva pròpia àrea, el conjunt blaugrana dominava la pilota, però no passava res. És que no podia passar res. Araujo, qui més va tenir la pilota en aquesta situació, la tenia a mig camp i l’únic que podia fer era passar-la a algú que s’hi acostés ben a prop, perquè endavant, cap a porteria rival, no hi havia possibilitats. Ni un desmarcatge de ruptura a l’esquena de la defensa rival, ni dels homes de banda de l’esquerra, en què hi havia Balde i João Félix, ni de la dreta, ocupada per Cancelo i Raphinha. Tampoc jugar a banda al peu era una possibilitat perquè cap dels quatre jugadors esmentats va ser capaç d’encarar i desequilibrar amb un regateig, i això que de possibilitats d’un contra un n’hi va haver, o bé buscar un dos contra un; ni tampoc un oferiment entre línies dels de la medul·lar, poblada amb Gündogan, Fermín i Sergi Roberto –els dos últims relleus de Frenkie de Jong (sancionat) i Pedri (lesionat)–, ni de Lewandowski, desafinat un dia més. Així l’únic que podia passar és el que va passar: res. Possessions estèrils i poc volum ofensiu creat. De fet, les oportunitats més clares per als culers van ser a pilota aturada, en el llançament de dos córners picats per Gündogan. La primera la va neutralitzar el porter Maximiano, amb una gran aturada en un cop de cap de Sergi Roberto. En la segona, el sentinella també va intervenir primer per aturar una rematada d’Araujo, però el refús el va caçar Raphinha (33’) per fer avançar els culers.

Però si l’atac no funcionava, tampoc la defensa. La pressió alta no va ser gens productiva. Desorganitzada, a destemps, sense energia inclús, va hipotecar l’equip, trencat per moments, i van ser diverses les vegades que l’Almeria va desplegar-se amb criteri a camp rival i va causar problemes. En una, just abans del descans, Léo Baptistão (41’) va establir l’empat finalitzant una passada en profunditat de Sergio Arribas.

Ferran i Sergi Roberto

Sí que va canviar un pèl la cara l’equip culer en la segona meitat. Molta responsabilitat en això va tenir Ferran Torres, que va entrar per un apagadíssim João Félix i, amb ben poca cosa, ja va provocar coses a l’àrea de l’Almeria. El valencià va moure’s sense pilota, es va fer un fart de picar a l’esquena de la defensa visitant i només d’entrar en dues accions així va tenir dues oportunitats en què Maximiano va privar-lo del gol. També a Lewandowski va assecar el porter lusità, que li va aturar quatre rematades diàfanes. Res va poder fer, però, el sentinella amb el cop de cap de Sergi Roberto (60’) en el llançament d’un altre córner, aquest centrat per Raphinha. Amb el 2-1, el duel semblava lligat, però amb aquest Barça tan poc fiable res es pot donar per fet. En una falta centrada des del mig del camp sense perill, Iñaki Peña va cantar, no va blocar la pilota i la va deixar morta a Edgar (71’), que va empatar.

I, de nou, a remar el grup culer, que va trobar en la fe de Sergi Roberto la fórmula. El capità (83’) va córrer cap amunt, va recollir una passada de Lewandowski i va tornar a posar els seus al davant. El resultat ja no va canviar, tot i que el mateix Sergi Roberto va vorejar el hat-trick amb un xut al travesser; i l’Almeria l’empat amb un cop de cap de Baba que Iñaki Peña va salvar amb una gran intervenció per rescabalar-se de l’errada en la segona diana encaixada. Amb el ganxo, amb dificultats de nou, va vèncer el Barça, que ha dormit a quatre punts del Real Madrid i a sis del Girona, encara que tots dos juguen avui.

L’equip se’n va a Dallas (EUA) just després del partit

Just acabat el duel d’ahir, el Barça va desplaçar-se cap als EUA, on aquesta matinada (3 h, hora catalana) juga un amistós contra l’América mexicà. L’expedició blaugrana va agafar un vol xàrter amb destinació a Dallas a les 23.45 h. Després del llarg trajecte, de més de 12 hores, l’equip, que arribarà a les 5.15 h de la matinada en hora local (12.15 h, hora catalana), descansarà a l’hotel Thompson i a la tarda es desplaçarà al Cotton Bowl Stadium per disputar el matx a les 20 h (3 h, hora catalana). Un cop finalitzat, els culers tornaran a l’aeroport de Dallas, on a les 00.30 h (7.30 h, hora catalana) està previst que agafin un avió que els portarà a Barcelona divendres cap a les 17.45 h. A partir d’aquí, la plantilla agafarà vacances fins al 28 de desembre, quan tornarà a la feina. Per aquest partit amistós, l’entitat presidida per Joan Laporta s’embutxacarà uns cinc milions d’euros i els futbolistes no cobraran res, d’acord amb el que ha aclarit el club, desmentint diverses informacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.