Barça

Ultimàtum a Alèxia

Negociació. El Barça es planta amb l’oferta de renovació a la jugadora, la millor que li pot oferir. Alèxia és qui ara té la pilota a la teulada. El club, optimista, espera la seva decisió

De totes les renovacions que ha d’afrontar el Barça aquesta temporada, la que més preocupa és la d’Alèxia Putellas, la capitana de l’equip. En aquest sentit, el club blaugrana dona per tancada la fase de negociació. La jugadora ha rebut l’última proposta, que millora substancialment el seu contracte actual i que és la millor que se li pot oferir tenint en compte el context econòmic del club, tal com assenyalen fonts de l’entitat. El Barça, que vol mantenir-se dins la coherència i no té intenció de competir amb cap altre mercat, no apujarà aquesta oferta i, per tant, és Alèxia qui ha de donar resposta. Ni club ni jugadora s’han marcat cap termini per comunicar la seva decisió, però saber si continua és cabdal a l’hora de poder planificar la temporada que ve i poder portar a terme altres operacions, ja sigui en forma de renovació o de fitxatges. Des del club, però, hi ha optimisme i creuen que la capitana acabarà donant el sí.

Mentrestant, la capitana continua intentant fer net de les molèsties al genoll. La jugadora està seguint un tractament conservador que s’allargarà quinze dies. Un cop passat aquest període, es decidirà quin és el següent pas, però no es descarta cap escenari, ni tan sols el de tornar a ser intervinguda. Alèxia no juga des del passat 14 de novembre.

Feina als despatxos

Pel que fa a la resta de renovacions pendents, hi ha situacions diferents. Algunes estan encarrilades i altres han quedat en punt mort, ja que el Barça no pot oferir ara mateix cap oferta. Amb aquestes jugadores han decidit donar-se un temps abans de tornar a parlar. Les jugadores que acaben contracte són Mariona, Bronze, Marta, Oshoala, Paños i Gemma Font. El club deixa clar que cap jugadora ha comunicat que no estigui contenta ni vulgui marxar.

Quant a la recerca del substitut de Jonatan Giráldez, l’entitat ja ha iniciat converses amb gent de la casa, però també de fora. La idea que el Barça té clara és que la persona escollida ha de dominar el mètode del club i ha de seguir una línia continuista. El club assegura que, malgrat la situació econòmica, disposa dels recursos per garantir l’èxit del projecte.

Mapi León renova fins al 2026

Pendents d’Alèxia i la resta de jugadores, qui segur que continuarà en el Barça és Mapi León. La central aragonesa, que ara mateix s’està recuperant d’una ruptura del menisc extern del genoll dret que la deixarà fora gairebé tota la temporada, va anunciar ella mateixa la seva renovació amb el Barça després del partit contra el Rosengard. Mapi, amb crosses, va agafar el micròfon i, després de fer broma i dir que seria la nova entrenadora blaugrana, va confirmar que allarga la seva vinculació amb el club fins al 30 de juny del 2026. És la segona renovació que tanca el Barça, després de la de Patri Guijarro, que va firmar fins al 2027.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)