Barça

CAROLINE GRAHAM HANSEN

EXTREM DEL BARÇA

“Un desig pel 2024? Guanyar la tercera Champions”

Després dels èxits de Göteborg i Eindhoven, Carol somia amb una tercera corona a Bilbao el pròxim 25 de maig i “continuar gaudint del futbol”

Admet que la marxa de Markel i l’adeu anunciat de Jonatan han estat “un xoc” però diu que el projecte és sòlid

La notícia de l’adeu de Jonatan va ser un xoc. És una pèrdua important perquè és una gran persona i un gran professional
Barcelona i el Barça són casa meva, i el meu desig és estar aquí molts més anys, però estic aprop dels 30... [riu]
‘Jona’ estarà implicat fins a l’últim dia. Ell ho ha volgut dir ara i cal respectar-ho. Estem tranquil·les, és un projecte fort
Estic contenta per Aitana. Mereix tots aquests premis. La meva connexió amb ella ha estat genial des del primer dia
La marxa de Markel també va ser una sorpresa. Ha fet una gran feina també. Se’m fa estrany no veure’l aquí
Si hagués de definir el 2023 amb una sola paraula escolliria ‘emocionant’. El que vam fer a Eindhoven va ser increïble

Després d’estar uns dies a la seva Noruega natal amb el seu cercle íntim, Carol Graham Hansen (18 de febrer del 1995) ha tornat a Barcelona amb les piles carregades i l’ambició de sempre. El seu objectiu per al nou any és arribar a la final de Bilbao i aixecar una altra Champions. Seria el millor regal per tancar l’era Giráldez. Abans, ja aquest mes de gener, els espera la supercopa a Butarque.

El 2023 ja és història. Tres títols. Un altre any per emmarcar. Quin balanç en fa vostè?
Hem tingut un any boníssim a nivell esportiu. Hem pogut gaudir de grans moments com a club, al costat de la nostra afició. L’èxit més gran ja sabem tots quin va ser: guanyar la Champions d’Eindhoven era el nostre gran repte de la temporada i el vam poder assolir. Ha estat un 2023 magnífic.
Si hagués de descriure el 2023 amb una sola paraula, quina escolliria?
Emocionant.
Ara em ve al cap una imatge seva després de guanyar la Champions a Eindhoven, allà en un córner amb la copa, ballant amb l’afició al ritme de ‘Sweet Caroline’.
Va ser una cosa increïble. Va ser una remuntada històrica. Aixecar la segona Champions era el nostre gran objectiu, durant tot l’any lluites per un dia així i un premi com aquest i a sobre de la forma com ho vam aconseguir, amb tota aquella èpica. Ho vam viure amb una gran alegria.
Té contracte fins al 2026. Va renovar fa un any. Se la veu feliç.
Estic molt bé aquí. Sempre hi he estat, des del primer dia. Barcelona i el Barça són casa meva. Renovar era el que jo volia, va ser una decisió fàcil. Aquest últim any les coses m’ha anat bé i el meu objectiu és continuar sent útil per aquest equip i continuar gaudint del futbol que és el que més m’agrada.
I a després del 2026, què?
El meu desig és estar aquí molts més anys, està clar, però cada cop estic més aprop dels 30... [riu]. No ho sé... una cosa sí tinc clara: el dia que deixi de gaudir jugant a futbol llavors tocarà fer una altra cosa. No és la situació actual. Ara ho gaudeixo molt i el millor lloc per expressar-me és aquí al Barça.
Parla com si als 30 anys s’acabés el món.
[Riu] Si entrenes bé i et cuides bé pots tenir una carrera més longeva. Potser fa uns anys enrere, quan arribaves als 30 ja era una edat bastant límit en termes de futbol femení, però ara aquestes noves generacions estem més preparades físicament per jugar més anys també és veritat.
Sempre s’ha declarat una culer més. Què significa el Barça per a vostè?
El Barça ho és tot. És una gran família. Des del primer dia m’hi he trobat a gust, per la manera de fer, la manera de pensar... és un gran club, amb professionals sempre disposats a ajudar-te a millorar i ajudar-te a ser millor futbolista.
L’any passat va patir una lesió muscular important a l’octubre i no va tornar a ple rendiment fins al març. Això sí, el retorn va ser espectacular. Recordo l’eliminatòria contra el Chelsea.
El meu objectiu no era tornar abans, era tornar millor, tornar més forta. Vaig poder ajudar l’equip amb dos gols en les semifinals contra el Chelsea, sí, va ser increïble. I després vam poder portar la Champions cap a casa.
Ha canviat alguna rutina física o alimentària per prevenir més les lesions?
Sempre m’he intentat cuidar en aquest sentit. Les lesions formen part del joc. La temporada passada vaig tenir una lesió important, però vaig tornar més forta. Per molt que et cuidis no et pots protegir al cent per cent.
9 gols i 13 assistències en els seus últims deu partits. És el millor moment de la seva carrera?
Estic tenint uns bons números a nivell individual però m’agradaria destacar més el fet que m’ho estic passant molt bé dins el camp i això es pot percebre. Estic gaudint molt aquesta temporada.
La seva connexió amb Aitana és evident. Tothom recorda el partit contra el Rosengard i aquella passada d’esperó i aquell gol.
Des del minut u he tingut una magnífica connexió amb Aitana. Les dues parlem el mateix idioma futbolístic. Sabem què vol l’altra en cada moment, ens entenem bé. Tenim una gran sintonia.
Ha estat un any brutal per Aitana.
Ho ha guanyat tot. Ha estat un gran any per ella. Tots els premis que ha guanyat han estat merescuts. Estic contenta per ella.
Jonatan Giráldez va comunicar fa uns dies que deixarà de ser l’entrenador del Barça. Com ho ha viscut el vestidor?
La notícia va ser un xoc. Personalment no m’esperava una decisió així per part seva. Però això és futbol i els canvis s’han d’afrontar. És una gran pèrdua per a nosaltres perquè és una gran persona i un gran professional. Hem millorat molt com a equip amb la seva gestió. Ara vindrà un nou entrenador, esperem que el club l’encerti, i veurem com funciona amb el nou mister. Nosaltres estem tranquil·les perquè estem davant d’un projecte sòlid i consolidat.
El fet que la notícia hagi arribat a meitat de temporada no és un trasbals per a l’equip? No hauria estat millor de gestionar-ho si la decisió s’hagués fet pública al final de curs?
Les decisions arriben quan arriben. Ell ha considerat que dir-ho ara era el més convenient per a totes les parts. Ara tothom juga amb les cartes descobertes, ell ha pogut exterioritzar els seus sentiments i nosaltres coneixem bé a Jona, sabem que fins l’últim dia que estigui aquí amb nosaltres estarà implicat cent per cent amb el Barça, sempre està treballant i serà exigent fins a l’últim dia.
Una altra figura que ha decidit iniciar una nova aventura lluny del Barça és Markel Zubizarreta.
La seva marxa també va ser una sorpresa. Markel ha fet un treball fantàstic. Se’m fa estrany que no estigui aquí amb nosaltres perquè sempre ha estat molt a prop nostra, però és la llei del futbol, uns marxen, uns altres arriben... és la vida.
El 2024 comença fort. D’aquí uns dies es juguen el primer títol de la temporada: la supercopa, a Butarque.
El nostre objectiu cada any és guanyar tots els títols o almenys els màxims possibles. Ara al gener tenim la supercopa i guanyar-la seria la millor manera d’iniciar el 2024.
La temporada anterior van viure tot el cas Geyse en la copa de la reina. L’equip va quedar eliminat per alineació indeguda. Suposo que aquest any a la copa hi ha ànims de revenja.
El que va passar la temporada passada amb la copa de la reina va ser una autèntica desgràcia. Ens va doldre molt com a grup quedar eliminades per aquella situació. Però també penso que d’alguna manera el fet de tenir menys partits ens va ajudar també a centrar-nos més en competicions com la Champions.
La final de la Champions serà a Bilbao. Queda aprop de Barcelona. Seria una desil·lusió no ser-hi?
Guanyar la tercera Champions és el nostre gran somni per aquest nou any. Aquest any la final es juga a Espanya i això dona moltes facilitats de desplaçament a la nostra afició. A Torí i a Eindhoven ja va venir moltíssima gent, a Göteborg per la Covid no ens van poder acompanyar, i ara que la final sigui a Bilbao és una garantia per tenir a prop els nostres fans.
Göteborg o Eindhoven? Amb quina es queda?
La primera sempre és especial, però la remuntada contra el Wolfsburg va ser increïble. No sabria dir-te quina ha estat la més especial.
Sé que ha estat uns dies a casa, a Noruega, amb la família. Ha pogut descansar i carregar piles?
Sí. He pogut estar amb la meva família uns dies i desconnectar una mica. Ho necessitava perquè el calendari futbolístic és molt intens.
Catalunya és terra de Tió i Reis d’Orient, però Noruega és terra de Santa Claus. Va ser generós amb vostè?
[Riu] Ho vam celebrar a casa amb la família. El millor regal, de fet, va ser compartir aquests dies amb tots ells. Són dates especials i el suport de la família per mi sempre ha estat fonamental.
Quin desig demana al 2024?
El meu desig és continuar gaudint del futbol i guanyar la tercera Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)