Barça

El Barça es regala

El conjunt blaugrana supera còmodament el Llevant les Planes en el primer partit del 2024

La tarda de Reis, la màgia la van posar les futbolistes del Barça, que arrenquen l’any com el van acabar

BARÇA 9 LLEVANT LP 1

LLEVANT LP:Cáceres; Nicoli, Simon, Frisbie (Garrote, 75’); Allegra, Laura Martínez, Conc (Benera, 58’), Carla Martínez (Yasmin, 46’); Elena Julve (Lahmari, 82’), Jessica Martínez (Baudet, 58’) i Irina Uribe. BARÇA:Paños; Marta (Paredes, 68’), Martina, Engen (Bronze, 64’), Brugts; Patri, Aitana, Clàudia Pina (Vicky López, 64’); Graham Hansen (Bruna, 78’), Mariona i Salma Paralluelo (Oshoala, 64’). GOLS:1-0 (5’) Paralluelo. 2-0 (23’) Mariona, de penal. 3-0 (28’) Aitana. 4-0 (41’) Graham Hansen. 5-0 (50’) Pina. 6-0 (51’) Patri. 6-1 (63’) Allegra. 7-1 (84’) Vicky López. 8-1 (90’+2) Patri. 9-1 (90’+3) Oshoala.ÀRBITRE:Alicia Espinosa Ríos (comitè madrileny).T.G.:a Simon.PÚBLIC:5.070 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff.

Any nou, Barça de sempre. Hi ha coses que no canvien, i una d’aquestes és l’estat de forma, el domini i la fam del conjunt de Jonatan Giráldez. Golejada setmana sí, setmana també. Victòries a dojo per aspirar a tots els títols, allò que encara no ha aconseguit mai aquest equip. Quatre trofeus. Els quatre als quals aspira i els anirà a buscar amb el ganivet entre les dents. L’Estadi Johan Cruyff va viure una tarda de Reis rutinària. La màgia que regalen Ses Majestats cada 6 de gener és protagonista habitual a la casa blaugrana. Sobretot quan qui s’encarrega de repartir-la són jugadores com ara Aitana i Graham Hansen, que continuen divertint-se i divertint sobre la gespa. El Llevant les Planes va ser la darrera víctima de Barça, la primera del 2024. El derbi va tenir un sol color, el del líder intractable de la lliga.

De principi a fi

El primer test d’un mes de gener frenètic va ser com molts dels que es troba el Barça durant el curs. Amb una primera part en què els deures queden enllestits i una segona amb les revolucions més baixes. Contra el Llevant les Planes, 4-0 en la primera meitat i amb Markel Zubizarreta com a espectador de luxe. Salma Paralluelo, que va acabar el partit de lateral esquerra, va marcar el primer gol del 2024 rematant una centrada de Graham Hansen al segon pal. La noruega va tornar a brillar, sumant dues noves assistències i un gol. Tot, en 45 minuts. I és que ella va connectar amb Aitana, un cop més, en el 3-0 de la de Ribes i va fer el quart amb una deliciosa definició per sobre la sortida de la portera visitant. Entremig, Mariona va provocar i va transformar un penal per continuar en el seu estat de gràcia. Quan les lesions respecten aquesta futbolista, l’espectacle està assegurat. El Llevant les Planes també va tenir les seves ocasions, però Paños va resoldre totes les accions.

El Barça encara podia una mica més i va regalar dos grans gols en la represa. Un de Pina, amb una volea ajustada al pal. Un golàs contestat acte seguit per Patri, que va fer el sisè amb una de les seves canonades habituals, que va espolsar les teranyines de l’escaire. Una imatge significativa: després del 6-0, Aitana va conduir la pilota fins al punt del cercle central. La gana. El fet de voler més i més.

El Llevant les Planes va fer el gol de l’honor a través d’Allegra en una pèrdua d’Engen en la sortida. Ja en el tram final, Vicky López, Patri i Oshoala van tancar la golejada amb tres gols en nou minuts. Cal destacar el retorn d’Irene Paredes, però també la lesió de Marta, que va haver de marxar abans d’hora per un cop, però no sembla res greu. Ara arriba el torn de la copa. Hi ha una espina clavada.

“Competir cada tres o quatre dies és un estímul”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, va valorar el mes que li espera a l’equip i que va arrencar amb una victòria. “El calendari és el que és. Que es pugui competir és millor. És un estímul fer-ho cada tres o quatre dies, és el que tothom vol. Estem preparades i hem d’afrontar cada partit amb la intenció de guanyar. Tenir una setmana neta és clau. Ens ajuda a anticipar escenaris”, va explicar. El gallec va celebrar el retorn de Paredes: “Era important que pogués tornar en un context tranquil. Ha tingut bones sensacions.” Finalment, va comentar l’operació d’Alèxia.“Està bé, ajudant des de la seva posició. Esperem que el procés de recuperació sigui bo. No vull donar pressa”, va sentenciar. Per la seva banda, el tècnic del Llevant les Planes, Ferran Cabello, va lamentar el final del partit. “Hem acabat sense competir, ens hem enfonsat. Tot el que ha passat abans ens ha castigat. El Barça ha fet un partit impecable. A casa és impossible fer-li mal”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)