Retorn contundent a la lliga (0-6)

El Barça havia de tornar a canviar de xip. Després de segellar el primer lloc del grup a la Champions, tornava la lliga vint-i-dos dies més tard d’aquell derbi contra el Llevant les Planes. L’equip de Jonatan Giráldez ho ha fet sense cap mena de problema i ha golejat el Betis a domicili (0-6).

Amb canvis a l’onze i descans per algunes de les titulars, les blaugrana han començat a encarrilar el partit ben aviat. Bruna Vilamala, una jugadora necessitada de minuts i gols, ha obert la llauna amb un bon xut ajustat al pal després d’una recuperació de Patri a la zona de tres quarts (3’). No s’ho ha pensat la davantera, que ha tornat a somriure. El Barça dominava clarament, apropant-se a l’àrea d’un Betis molt junt i tancat. Molts cops, l’equip de Giráldez trobava en els xuts des de la distància, una solució. Fins que Graham Hansen, amb la participació de Brugts, s’ha encarregat d’obrir l’escletxa. Ella ha fet l’acció, amb paret amb Marta, per posar un caramel per a la neerlandesa. La primera rematada l’ha tret la portera. La segona, ha entrat (23’). Poc després, papers canviats. Centrada de Brugts a la frontal de la petita i gol a plaer de la número 10, que continua en un estat de forma espectacular (30’). El camp feia baixada cap a la porteria del Betis. De fet, el Barça s’ha fet un fart de recuperar pilotes a camp contrari i prop de l’àrea. Encara abans del descans, Vicky López ha fet el quart amb un bon xut des de fora l’àrea (42’) i a Patri li han anul·lat un gol per fora de joc (45’+5).

En la segona part, guió idèntic, però amb menys gols. I això que ben aviat ha arribat el cinquè. De nou Graham Hansen ha fet el que ha volgut. Ha combinat amb Marta i s’ha trobat una autopista per entrar a l’àrea. Allà, ha engaltat una canonada impossible per a la portera (51’). Brugts i Vicky han fregat el sisè i Giráldez ha fet canvis, canviant a jugadores amb força càrrega. El Barça ha vist com li anul·laven un altre gol per fora de joc, aquest molt i molt just i rigorós (70’). Li han anul·lat a Aitana, però s’ha tret l’espina poc després rematant al segon pal una passada de la mort de Pina (75’). Walsh ha fregat el setè en l’afegit.

El Barça suma l’enèsima victòria en la lliga i manté els nou punts de marge respecte el Madrid, segon.