Barça

Vitor Roque desencalla un gris Barça

Tornava el futbol després de l’anunci de Xavi Hernández de deixar el Barça a final de temporada. Diverses preguntes sobrevolaven Montjuïc: com reaccionarien els jugadors? Hi hauria un pas endavant? I l’afició? Com ho encaixarien els culers? Lluny d’una millora en el joc, els futbolistes han aconseguit el més necessari ara mateix i després de perdre contra el Vila-real: la victòria. El Barça ha superat l’Osasuna per la mínima en un altre partit gris i gràcies a un gol de Vitor Roque, el primer com a blaugrana (1-0).

El duel, pendent per la disputa de la supercopa, no ha començat gens bé per als blaugrana. Ferran Torres, un dels jugadors en millor forma, ha notat una punxada muscular a la zona posterior de la cuixa dreta. Canvi imminent del valencià, que ha abandonat el terreny de joc plorant. En el seu lloc, ha entrat Fermín, que estrenava dorsal de primer equip: el 16. I la veritat és que l’andalús ha estat, segurament, dels més actius del Barça en la primera meitat, provant desmarcades a l’espai per intentar activar el joc ofensiu blaugrana, molt travat. La circulació dels de Xavi era lenta, sense idees i sense generar perill. La majoria de les arribades han estat a base de faltes o centrades laterals. Lewandowski (11’), Fermín (28’) i Kounde (35’) les han tingut, però les rematades han estat defectuoses. Osasuna n’ha tingut una poc abans del descans i a la sortida d’un córner. Torró ha pentinat i Budimir ha rematat malament al segon pal (39’).

En la represa, la imatge no ha millorat. Lamine ha xutat fàcil a les mans d’Aitor (47’), però el joc continuava espès i poc lúcid. El 0-0 i el poc ritme del duel han fet que el públic s’hagi començat a posar nerviós, amb algun tímid xiulet. Fins que ha arribat el moment decisiu del partit. Vitor Roque ha entrat per Fermín i tan sols ha necessitat un minut per desencallar el duel. Ell ha accelerat la jugada amb un toc de primeres per Lewandowski. L’acció ha continuat i ha acabat als peus de Cancelo, al costat esquerre. El portuguès ha enviat una centrada preciosa amb l’exterior i Roque s’ha anticipat en el primer pal per marcar el primer gol com a jugador del Barça (63’). Eufòria del brasiler. Ell mateix ha provocat l’expulsió d’Unai García poc després. El davanter ha intentat desmarcar-se i el central d’Osasuna l’ha agafat clarament. Figueroa Vázquez li ha mostrat la segona groga -havia vist una a la primera part- (67’). Malgrat la superioritat numèrica, Osasuna ha trobat espais i ha disposat de les oportunitats més clares en un xut creuat de Raúl García que ha fregat el pal (76’) i un altre de Moncayola que ha tret Iñaki Peña (77’). Entremig, Lamine ha fregat el 2-0, però Aitor ha posat la mà (71’). Un dia més, Lewandowski ha participat poc. Sí que ha marcat, però estava en fora de joc en el moment en què Vitor Roque li ha fet la passada i el gol ha estat anul·lat (79’).

Amb aquests tres punts, el Barça es posa al dia i queda a vuit del Girona i a set del Madrid, que juga demà contra el Getafe el seu partit pendent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)