Barça

Laporta comprèn Xavi i acusa el Madrid de cinisme

Convençut. El president diu que respectarà el pacte amb Xavi i no el destituirà passi el que passi abans del 30 de juny “perquè no s’ho mereix”, i diu que el substitut “ha de tenir certa trajectòria”

Just avui fa una setmana exacta de l’anunci de Xavi Hernández de fer un pas al costat al final de temporada. Joan Laporta no ha ofert encara cap roda de premsa respecte a aquesta qüestió, però ahir sí que va concedir una entrevista a El món a Rac1 en què va valorar tota la situació al voltant de Xavi i el futur entrenador. “El vaig escoltar atentament, perquè és una persona honesta que s’estima el Barça. Veia que ho havia reflexionat, que duia molta pressió acumulada i que per a ell tenia molta lògica, per alliberar de pressió els jugadors i per alliberar-se ell, i que també anava bé per a l’entitat.” “Li vaig dir que la fórmula només l’acceptava perquè és ell. Honest, culer, va agafar el club en una situació molt complicada. Aquesta temporada, tots teníem la sensació que havíem millorat la plantilla, perquè anés millor, i s’ha anat torçant.” “No destituiré Xavi perquè penso que no s’ho mereix. El que mereix és que confiem en ell. No llancem la tovallola a la lliga, i hi ha la Champions”, va explicar. A Laporta se li va preguntar per la figura de Rafa Márquez i en el dia d’avui aquesta és una via que encara no està descartada. Hansi Flick és un altre nom en la cursa. En tot cas, Laporta té més o menys clar el perfil: “Les possibilitats estan bastant delimitades; tots més o menys sabem del que estem parlant. Ha de venir un entrenador amb certa trajectòria, llevat que prenguem una decisió més imaginativa.” “Si fem el pressupost tal com tenim previst, tindrem fair-play, entrarem dins la normalitat. De l’entrenador, Deco està treballant en això, i l’hem de deixar treballar. Sí que hi ha unes premisses, que l’entrenador s’haurà d’adaptar a la política esportiva.”

Més enllà del relleu a la banqueta, l’altre gran tema de la conversa va ser el Real Madrid, els arbitratges i el cas Negreira. Aquí Laporta va ser contundent: “El Madrid està fent un exercici de cinisme que no és acceptable. El jutge ha estès el període d’instrucció en el cas Negreira, a instàncies del Real Madrid.” “Jo no coneixia ni el Negreira. L’assessorament ve de l’època de Núñez. Nosaltres hem aportat tota la documentació dels anys que s’estan jutjant. Era un assessorament tècnic arbitral, ja ho hem demostrat. El que no ha passat és la compra d’àrbitres. Confio en la justícia i estic segur que el Barça en sortirà absolt. La realitat és que el Barça mai s’ha dedicat a comprar àrbitres. I haurem de rescabalar-nos d’aquesta campanya orquestrada.”

La fiscalia no veu delicte de suborn en el cas Negreira

La Fiscalia Anticorrupció s’oposa que s’investigui per suborn el FC Barcelona pels pagaments a José María Enríquez Negreira, en concloure que aquest no té la condició de funcionari públic que exigeix el delicte, segons una informació de l’agència Efe. Els fiscals del cas han presentat un escrit en què s’adhereixen als recursos que les defenses van interposar contra la decisió del jutge instructor d’investigar el Barça, els directius del club imputats i el mateix Negreira per un delicte de suborn, segons Efe. L’Audiència de Barcelona haurà de decidir ara si revoca la decisió del titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que el setembre passat va afegir el delicte de suborn als de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, administració deslleial, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals que la fiscalia atribueix als investigats en el cas Negreira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)