Barça

Victòria i caça furtiva

El Barça venç a Vitòria amb gols de Lewandowski, Gündogan i Vitor Roque, i suma el segon triomf des que Xavi va anunciar el seu adeu

L’expulsió de traca del davanter brasiler encén els culers

AlAVÉS 1 Barça 3

BARÇA:Iñaki Peña, Kounde, Araujo, Cubarsí (Oriol Romeu, 83’), Cancelo (Héctor Fort, 46’), De Jong, Christensen (Iñigo, 82’), Gündogan (Vitor Roque, 59’), Pedri (Fermín, 74’), Lamine Yamal, Lewandowski. ALAVÉS:Sivera, Tenaglia (Hagi, 77’), Rafa Marín, Rubén Duarte, Javi López, Antonio Blanco (Benavídez, 77’), Guevara, Álex Sola, Guridi (Giuliano Simeone, 63’), Luis Rioja (Rebbach, 63’), Samu (Panichelli, 88’). GOLS:0-1 (22’) Lewandowski. 0-2 (49’) Gündogan. 1-2 (51’) Samu Omorodion. 1-3 (63’) Vitor Roque.ÀRBITRE:Martínez Munuera.T.G.:Álex Sola i Samu.T.V.:Vitor Roque (67’ i 72’).PÚBLIC:19.480 espectadors a Mendizorrotza.

A Vitòria ara ja saben qui és Vitor Roque i Vitor Roque ara ja coneix Martínez Munuera i com funciona això dels arbitratges a la lliga espanyola. Quatre partits en la jornada d’ahir dissabte i cinc vermelles. Baptistão expulsat a Mestalla quan ja havia estat substituït, Piatkowski i Aarón Escandell expulsats a Los Cármenes, Vitor Roque expulsat a Mendizorrotza i el tècnic del Girona, Míchel, expulsat a Montilivi. La vermella al Tigrinho és un despropòsit mirat com es vulgui mirar. Martínez Munuera va practicar la caça furtiva al camp de l’Alavés. Ja té la pell del tigre al menjador de casa.

Tot va passar en tretze minuts. Vitor Roque va entrar en el minut 59 per Gündogan i en va necessitar només quatre per rescatar el Barça de l’embolic en què s’havia ficat després del gol de Samu. Lamine Yamal, Pedri i De Jong van connectar i van girar l’acció de banda a banda, Héctor Fort va fer la passada final i Vitor Roque, de primeres, va rematar al fons de la porteria en la primera pilota que va tocar, com el dia de l’Osasuna. Aquell dia amb el cap, ahir amb la bota esquerra. El seu segon gol en només quatre dies i la seva primera expulsió en el futbol espanyol. Havia vist la primera groga dos minuts després del gol i en el minut 72 Martínez Munuera va agafar el rifle, va apuntar amb precisió i va disparar per inventar-se una expulsió increïble, en una acció en què el VAR, ahir amb Melero López, no va poder entrar a revisar per una qüestió de reglamentació. Una normativa que, tot sigui dit, seria oportú revisar de cara al futur perquè un error d’apreciació arbitral al cap i a la fi t’acabava deixant amb deu homes i la situació delicada d’aquest Barça no està precisament perquè li tirin palades de sorra al damunt de forma gratuïta. El contacte de Vitor Roque amb Rafa Marín és mínim, és una disputa i ni tan sols és falta. Xavi hi va sucar pa al final del partit. No és per a menys.

La vermella a Vitor Roque va ser la taca a un partit treballat i seriós del Barça a Vitòria, on la gran novetat va ser veure Andreas Christensen actuant en el pivot, al davant de la defensa. El danès va passar de puntetes pel partit. Queda clar que aquesta no és la seva zona de confort. No va brillar però almenys tampoc va sortir en cap fotografia grotesca. Actuació discreta però sense errors. L’experiment de Xavi va assolir un aprovat i deixa encara una mica més tocat Oriol Romeu, que ara ja sap que al davant hi té també un central reubicat.

Tota l’efectivitat que li ha faltat al Barça altres dies ahir la va tenir. En les seves tres primeres rematades a la porteria de Sivera va marcar tres gols. Gündogan va assistir en el primer Lewandowski i va fer el segon. El millor gol de la tarda: Araujo va enviar una pilota llarga, Lamine Yamal la va guanyar, Pedri va reciclar l’acció, va detectar Gündogan al segon pal i l’alemany va connectar una volea amb molta classe. Abans, en la primer part, havia marcat Lewandowski picant la pilota amb subtilesa per damunt de Sivera. Ells hi van posar els gols, però Lamine Yamal hi va posar el futbol. Gran partit del nano un dia més. Pel seu desequilibri, per la profunditat, per aglutinar rivals al voltant seu, però també per l’esforç i el treball perquè es va fer un tip de recuperar pilotes en la pressió i el replegament. A l’altre costat, dos noms propis: Samu i Álex Sola. Van ser el motor de l’Alavés. Álex Sola va castigar l’esquena de Cancelo i Samu Omorodion va exigir Araujo. Seu havia estat el gol de l’Alavés a Montjuïc en la visita del novembre i seu va ser el gol també ahir. Té només 19 anys i un gran futur al davant.

PROVA AL PIVOT

El nou rol de Christensen al davant de la defensa deixa tocat Oriol Romeu

ALTA EFECTIVITAT

El Barça va convertir en gol les seves tres primeres rematades

MINUT A MINUT

1’ Pilota a l’esquena de Cancelo. Cubarsí atropella Álex Sola dins l’àrea, però no hi ha penal perquè hi havia fora de joc previ de Sola. 2’ L’Alavés ataca de nou l’esquena de Cancelo i la centrada d’Álex Sola és interceptada per Araújo al límit, quan Samu ho tenia tot a favor. 21’ Córner d’Álex Sola i remata de cap massa creuat Samu.
22’ Gol de Lewandowski. Combinació entre Pedri, De Jong i Gündogan, i la passada final de l’alemany la connecta Lewandowski, que supera Sivera picant la pilota amb suavitat.
35’ Centrada de Luis Rioja, remata de cap Guridi i salva Iñaki Peña. 42’ Samu remata fora des de l’interior de l’àrea.
49’ Gol de Gündogan. Passada llarga d’Araujo, Lamine Yamal guanya l’acció, Pedri recicla la jugada, detecta Gündogan al segon pal i l’alemany connecta una gran volea al primer toc.
51’ Gol de Samu. Álex Sola supera per potència i habilitat Hèctor Fort i De Jong, i la seva centrada amb l’exterior la remata de cap Samu.
63’ Gol de Vitor Roque. Connecten Lamine Yamal, Pedri i De Jong, el Barça gira l’acció de banda a banda, Héctor Fort fa la passada i remata al primer toc Vitor Roque.
72’ Expulsat Vitor Roque, amb doble groga.
77’ Xut de Fermín, rebutjat per Sivera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)