Barça

“No és el moment de buscar entrenador”

Calma. Deco, el director esportiu del Barça, recorda que la temporada no s’ha acabat i que hi ha altres prioritats

La temporada entra en el seu tram final i, en el cas del Barça, els títols són un tema menor. Amb la supercopa i la copa perdudes, la lliga complicada i la Champions pendent d’una tornada de vuitens, molts focus se centren en la feina als despatxos, tenint en compte que, a banda de la confecció de la plantilla, el club ha de trobar un substitut per a Xavi. En aquest sentit, el director esportiu de l’entitat, Deco, va repassar l’actualitat blaugrana en una entrevista al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio. El portuguès creu que el relleu a la banqueta no és prioritari. “No estem buscant el nou entrenador perquè no és el moment. La temporada no s’ha acabat. Hi ha moltes coses encara que han de passar. Hi ha gent que dona la temporada per acabada i jo no ho veig així. Poden passar moltes coses.” Deco va aprofitar per recordar que “no hi ha entrenadors de nivell al mercat”, si bé creu que el nou llogater de la banqueta ha de respectar la idea de futbol del Barça.

Si cal un entrenador és perquè Xavi va decidir plegar. Una decisió respectable i que, ara per ara, no té marxa enrere. “Ha estat una decisió seva i ha de ser així si res no canvia. Si es dona el cas, ho discutiríem. No descartem res. No diré que no ho podem plantejar. No tenim res en contra seva ni ha estat una decisió nostra. Sempre li vam fer costat en els moments difícils i hem intentat que funcioni. No ho plantegem, no podem parlar d’una cosa que no existeix.” Deco preferiria que Xavi es quedés. “Se’l renova perquè es creu en un projecte a llarg termini. Jo no volia que Xavi anunciés que marxa. Volia que es quedés més anys i lluitar junts en aquest projecte. Ell ha explicat les seves raons, però estic d’acord amb el president. La fórmula que va oferir l’acceptem i l’entenem perquè és Xavi, pel que representa i perquè creiem que pot funcionar.”

Centrant-se en la confecció de la plantilla, el director esportiu blaugrana creu que calen pocs retocs. “La idea és no vendre ningú i intentar reforçar-se. No necessitem gaire coses. Volem millorar la plantilla. La idea és comptar amb tots. Pedri, De Jong, Gavi i Araujo són jugadors de present i de futur. Tenen contracte i han d’estar més anys aquí. Intentarem mantenir un equilibri.” Deco creu que la plantilla pot competir contra qualsevol a Europa. Interrogat sobre el nom propi de la setmana passada, Frenkie de Jong, el portuguès va mostrar-se comprensiu amb el neerlandès. “És humà. És normal que t’enfadis si diuen coses de tu que creus que no es corresponen a la realitat. Té tot el dret a pronunciar-se. Crec que està content aquí. És un jugador amb qui comptem. Volem que es quedi més anys. Ningú no m’ha dit que no puguem pagar el seu salari ni que es tracti d’un problema de massa salarial.”

LES FRASES

Volia que Xavi es quedés més anys i lluitar junts en aquest projecte. No ens plantegem que pugui quedar-se, però ho discutiríem
La temporada no s’ha acabat. Hi ha moltes coses que encara han de passar
Deco
director esportiu del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)