FCBQ

Caos en el registre dels clubs catalans

Federació catalana. Molts clubs estan inscrits en el registre d'entitats esportives amb un president antic

Sorpresa majúscula la que es van trobar els tres candidats a la presidència de la Federació Catalana de Bàsquet quan van presentar els avals. La junta electoral en va haver d'anul·lar molts perquè no complien amb la normativa. Segons va explicar ahir la junta electoral a aquest diari és una cosa que “no depèn de la federació catalana i ja fa temps que la FCBQ va avisar als clubs que s'havien de regularitzar”. Això no ha estat cap estratègia de Joan Fa, que també va ser víctima de la situació, sinó que ha estat causat sobretot per la deixadesa dels clubs i el fet que fins ara no havia fet falta perquè mai hi havia hagut eleccions a la federació. Els clubs han d'estar inscrits en el registre d'entitats esportives de la Secretaria General de l'Esport. El problema és que, com que és un pur tràmit, molts clubs estan inscrits correctament, però els seus membres, entre els quals els presidents, no corresponen als actuals, sinó que n'hi ha algun d'antic i, segons diuen des de la mateixa institució, el cens no té actualitzats els presidents. Tots els avals que no complien amb els presidents actuals van ser anul·lats. Aquests clubs no tenen temps per regularitzar-ho ara per poder votar el pròxim 26 de novembre i, per tant, només poden votar els presidents que estan inscrits al registre. Qui escollirà el nou president són 419 clubs inscrits (261 a la demarcació de Barcelona, 74 en la de Girona, 44 a la de Tarragona i 40 a la Lleida).

No se saben els avals que tenen

Una de les anècdotes de la junta electoral és que tot i que es van anul·lar molts dels avals que van presentar els tres candidats, cap d'ells sap el nombre real que van aconseguir i només saben que van arribar als 42 necessaris. La junta electoral va anar comptant i anul·lant, i en el moment en què es va arribar a la xifra necessària es va deixar de comptar. Des d'alguna candidatura es demana per què es van anul·lar alguns avals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)