FCBQ

Bàsquet

Federació Catalana

Trien continuïtat

Federació catalana. Els clubs donen suport a Joan Fa, que s'imposa clarament en les eleccions i repetirà de president els quatre propers anys

Amb més comoditat de la prevista, Joan Fa va imposar-se ahir en les primeres eleccions a la Federació Catalana de Basquetbol des de la seva creació, el 1923. El fins ara president va rebre un amplíssim suport dels clubs, i va obtenir més del doble dels vots que Pere Francitorra, segon. Tercer va ser Joan Carles Mitjana. La victòria sense pal·liatius dóna quatre anys més de mandat a Fa, que havia accedit en el càrrec a finals del 2010, en el lloc d'Enric Piquet.

Els resultats, ràpid

Els comicis es van celebrar ahir a la tarda (de les 16 h a les 21 h) de forma simultània a les quatre seus territorials. De seguida hi va haver la sensació que Fa guanyaria clarament –fins i tot el Twitter oficial de Mitjana el va felicitar–, extrem que es confirmaria passades les deu, quan la junta electoral va fer oficial els resultats. Tan rotund va ser el triomf que ni Francitorra, ni tampoc Mitjana van presentar cap impugnació –legalment hi havia tres dies per fer-ho– i això va facilitar la proclamació com a president de Fa ahir mateix. També es va fer la comunicació dels resultats a la UFEC i a la secretaria general de l'Esport, aprofitant que hi havia representants dels dos ens a la seu central de la FCBQ, a Barcelona.

La jornada electoral va transcórrer amb normalitat. Fins i tot clubs que no es trobaven entre els 255 amb tots els papers en regla, van exercir el seu dret, aportant la preceptiva acta notarial. En el document hi havia de constar que el president inscrit en el registre d'entitats esportives donés permís al president actual del club per votar. Entre els que hi van participar, hi havia el FC Barcelona i el Joventut, representats pels presidents Josep Maria Bartomeu i Jordi Villacampa.

A treballar

Tancat el període electoral ahir al vespre, arriba l'hora d'encetar el segon mandat de Joan Fa (Barcelona, 1943). Vinculat a la directiva de la federació catalana des del 1998 –va ser secretari i, després, vicepresident abans d'accedir al càrrec el 2010–, la prioritat, com va subratllar en la campanya i també en mesos previs, és continuar tota la feina de sanejament a l'ens. En els premis Fundació del Bàsquet Català de periodisme esportiu, al setembre, ja va insinuar la possibilitat de no acabar el mandat si sortia reelegit, una idea que ahir va exposar un altre cop, en declaracions a Catalunya Ràdio: “D'aquí dos anys o dos anys i mig puc plantejar-me cedir el relleu.”

L'exjugador internacional i advocat també vol recuperar la selecció catalana, oblidada des de fa molt temps. La femenina no juga cap partit des del 2012, i la masculina, del 2010.

EN XIFRES

88,9%
dels vots
de clubs rebuts per Joan Fa provenen de les territorials de Barcelona i de Lleida
41,7%
de participació
dels clubs en les eleccions d'ahir. La territorial que en va tenir més, la de Lleida (87,5%).
*Totals
Joan Fa
109
Pere Francitorra
39
Joan Carles Mitjana
27 *Participació: 41,7% (175/419)
*Per territorials
Barcelona
Joan Fa
64
Pere Francitorra
20
Joan Carles Mitjana
17 *Participació: 38,7% (101/261)
Girona
Pere Francitorra
10
Joan Carles Mitjana
7
Joan Fa
6 *Participació: 31,1% (22/74)
Lleida
Joan Fa
33
Pere Francitorra
2
Joan Carles Mitjana
- *Participació: 87,5% (35/40)
Tarragona
Pere Francitorra
7
Joan Fa
6
Joan Carles Mitjana
3 *Participació: 36,4% (16/44)
2
victòries
territorials va assolir Pere Francitorra, que es va imposar tant a Girona com Tarragona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)