Els Globetrotters del segle XXI
Durant ha estat la peça que els faltava als Warriors per ser un equip campió que es diverteix i fa divertir, dels més ofensius de tots els temps, sense pivot pur i donant espectacle
L’estiu passat el nom propi va ser el de Kevin Durant. L’estrella dels Thunder abandonava Oklahoma. Moltes franquícies van intentar fitxar-lo perquè sabien que era un fet diferencial. Davant la sorpresa de molts, va escollir els Warriors. L’aposta era clara: guanyar l’anell. I KD no ha decebut. Ha assumit la responsabilitat quan l’equip l’ha necessitat, ha fet una temporada impecable i, tot i perdre’s uns quants partits per lesió, quan havia d’estar bé no ha fallat. Durant aconsegueix així el somni de guanyar l’anell, i ho ha fet amb la mateixa edat (28 anys) que Michael Jordan quan va guanyar el seu primer títol, i el mateix dia (12 de juny). Jordan, que encara avui dia és qui ven més vambes als Estats Units, amb 110 milions de dòlars de guanys, va assolir després més títols. Kevin Durant va pel camí de fer el mateix. I ho pot fer donant espectacle, perquè els Warriors fan un joc divertit, ofensiu, sense pivot i donant espectacle. Són els Globetrotters del segle XXI.
L’enemic d’Oklahoma
Durant els tres primers mesos de competició, les crítiques sobre l’elecció dels Warriors eren constants. Deixava enrere un equip en què compartia vestidor amb Westbrook i Ibaka, però sense un futur immediat per lluitar pel títol. El temps li ha donat la raó. El dubte era saber si es podria adaptar en un equip amb tantes estrelles i amb els rols ja definits. La realitat és que ha quedat palès que jugar amb els millors acostuma a fer millor el grup. Així va passar als mítics Celtics, als mítics Lakers i als mítics Bulls. Això sí, les xifres de Kevin Durant en aquestes finals han estat sobrehumanes. Les seves mitjanes en els cinc partits són de 35,2 punts, 8,4 rebots, 5,4 assistències i 1,6 taps, amb uns percentatges en el tir d’un 55,6% en tirs de dos, un impressionant 47,4% en triples i un 92,7% en tirs lliures. Durant aixeca com a MVP el seu primer títol a l’NBA i encadena la seva quarta temporada com a màxim anotador.
Nascut a Suitland, una àrea al sud de Washington, sense pare i amb 18 anys, la mare va anar canviant de pis amb el seu germà. Com reconeixia quan va guanyar el primer MVP, si no hagués estat per la seva mare, que els va apartar del carrer, ara tot seria diferent. És a ella a qui dedica tots els èxits: “Tu ets la real MVP.”
Triple doble de mitjana de LeBron
És una autèntica bestialitat el que ha fet LeBron James en aquestes finals. I per a qui no hagi pogut veure els partits, no ha estat el típic jugador egoista que va fer els seus números, sinó que ha anat a treballar per l’equip per guanyar l’anell. Però, tot i així, ha aconseguit una fita sense precedents: acabar els partits de la final amb una mitjana de triple doble: 33,6 punts, 12 rebots i 10 assistències. I no va rebre cap vot a MVP.