NBA

Trio d’asos a Las Vegas

NBA. Jordi Fernández ha estat el tècnic principal als Nuggets i Aleix Duran i Jaume Comas s’han estrenat com a ajudants en la lliga d’estiu amb els Spurs i els Clippers

Las Vegas tanca avui una nova edició de la ja tradicional lliga d’estiu de l’NBA. Una competició que tothom espera amb expectació perquè s’hi poden veure futures estrelles NBA, jugadors acabats d’escollir en el draft i també un nivell de bàsquet impressionant. És també un aparador per a molts clubs del món i la presència de directors esportius de l’ACB també és habitual per controlar possibles jugadors que no entraran a l’NBA, ni tampoc a la G-League –lliga de desenvolupament– i que buscaran una oportunitat a Europa. Però per a qui ja ha estat una experiència inoblidable és per a dos entrenadors de casa nostra. Dos tècnics catalans que han consolidat l’ADN entrenador català, cada dia més preuat. Un és Aleix Duran, l’extècnic del Manresa, que ha format part d’una de les franquícies més prestigioses, els Spurs. El terrassenc ho explica: “Vam estar primer a San Antonio entrenant, després en una minilligueta a Utah i després a Las Vegas, érem un set ajudants, se centren sobretot en el treball individual més que en el col·lectiu.” Duran, que agraeix que el català dels Spurs Xavi Schelling, que encadena uns anys a la franquícia texana, proposés el seu nom, explica una sensació: “El que has viscut et fa reflexionar, tot i que no es pot aplicar aquí el que fan allà perquè als Estats Units hi ha mil possibilitats en tot.” També ha estat ajudant Jaume Comas, tècnic del cadet del Barça, que ha viscut l’aventura americana amb els Clippers. El de Premià explica que se sent un autèntic afortunat: “Vam anar quatre dies primer al centre d’operacions generals a Los Angeles i després a Las Vegas, és impressionant les facilitats que tenen per treballar, és d’aquelles coses úniques.”

Fernández: “És un aparador únic”

El tècnic de Badalona Jordi Fernández ja fa molts anys que és als Estats Units. S’ha guanyat el respecte després d’estar als Cavs i ara als Nuggets, on han confiat en ell per ser el tècnic principal: “Els estic molt agraït, és un aparador únic i un pas més en la meva carrera com a tècnic, l’NBA és un altre món.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)