ACB

Shawn Dawson, el primer

Lliga Endesa. El Divina Joventut obre el capítol d’altes amb l’arribada de l’exterior israelià, de gran capacitat atlètica. Ha firmat per una temporada

S’ha fet esperar, però el Divina Joventut ja té lligat el primer reforç per a la temporada 2018/19. Fins ahir, de fet, era l’únic de tota la Lliga Endesa que no havia obert encara el capítol d’altes.

Al vespre, el club va fer públic un acord per un any amb Shawn Dawson, aler israelià (1,98m, 1993) de físic imponent i grans aptituds en el joc a camp obert i defensivament. Prové del Bnei Hertzliya, on era una de les peces de referència. A la Penya, està cridat a tenir un rol destacat als dos costats de la pista.

Sempre a casa

A Badalona, hi viurà la seva primera experiència fora del seu país com a professional. Fill de Joe Dawson –jugador americà que jugaria a Israel més de vint anys– i de mare israeliana, va formar-se a les categories inferiors del Maccabi Rishon Le Zion. Debutaria amb el primer equip en el 2012/13 i no se’n mouria, fins l’estiu passat, quan va fitxar pel Bnei Hertzliya. Pel mig, hi consolidaria el seu creixement i seria cabdal perquè el club guanyés l’únic títol de lliga de la seva història, en derrotar en la final el Hapoel Jerusalem, a partit únic (83-77). Aquell dia, Dawson anotaria 21 punts.

Sempre ha tingut un ull als Estats Units i, de fet, va declarar-se elegible per al draft del 2015, després de fer l’eclosió a Israel, essent escollit rising star i entrar en el cinc ideal de la lliga. Però no va ser triat i tampoc va poder-se fer un lloc en el roster dels Pelicans el 2016 tot i arribar a participar en tres partits durant la pretemporada. Enguany, ha jugat la lliga d’estiu a Las Vegas. Allà hi van ser Jordi Martí, director esportiu verd-i-negre, i Carles Duran, el tècnic. A tots dos els va deixar una molt bona impressió les actuacions de Dawson, que acabaria firmant 11,2 punts, 3,2 rebots i 1,6 assistències en els cinc partits disputats amb els Nets.

Amb aquest reforç, el Divina Joventut s’assegura capacitat atlètica –bon rebotejador d’atac i agressiu en situacions d’1x1– i també un element creatiu, capaç de definir, però també de localitzar els seus companys. Com a contrapunt, destaca la seva irregularitat en el tir exterior. En els dos últims cursos, ha acreditat un 30%, amb quasi cinc intents per partit.

Dawson és un assidu en les convocatòries de la selecció del seu país. Va participar en els europeus del 2015 i 2017, i ha estat en els partits de les finestres FIBA de seleccions del passat curs, amb vista al mundial de l’any que ve. Amb la seva arribada, tenen contracte Dimitrijevic, Vidal, Ventura, López-Arostegui, Nogués i Birgander.

LA DADA

7,3
punts
i 2,3 rebots en 14,5 minuts de mitjana ha fet Dawson amb Israel en les finestres FIBA (4 partits).
Shawn Dawson
Eilat (Israel) 12/12/1993
Aler 1,98 m
Nacionalitat Israel
Trajectòria
2012-17 Maccabi Rishon (ISR)
2017/18 Bnei Hertzliya (ISR)
2018-? Divina Joventut
Lliga d’Israel 2017/18
Punts 16,2
Tirs de 2 p. 139/247 (56,3%)
Triples 43/144 (30%)
Tirs lliures 94/132 (71,2%)
Rebots 5,5 (4 + 1,5)
Assistències 2,2
Recuperacions 1,3
Pilotes perdudes 2,4
Minuts 33,4
Partits 31
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)