Mundial

L’egarenc Jordi Ruiz tomba el Japó amb una exhibició

Mundial bàsquet cadira de rodes. La selecció espanyola que dirigeix el català Òscar Trigo, que no havia guanyat cap partit, elimina els nipons a vuitens

Al mundial d’Hamburg (Alemanya) es parla català. L’estrella de l’equip que dirigeix Òscar Trigo, tècnic també del Global Basket de Sabadell, i amb Xavi Carbajal d’ajudant, va ser ahir en els vuitens de final el terrassenc Jordi Ruiz, i van eliminar el Japó (52-50) amb una cistella d’Alejos a 22 segons del final. Avui la selecció espanyola jugarà els quarts (14 h) contra la Gran Bretanya, que va eliminar l’amfitriona, Alemanya (62-54). L’egarenc, un dels dos catalans que té el combinat espanyol, amb el barceloní Óscar Onrubia, va anotar 20 punts i va repartir vuit assistències en el seu primer triomf. En la fase prèvia havia perdut els tres partits que havia disputat contra Holanda, Austràlia i Argentina, mentre que els japonesos havien acabat líders del seu grup amb un balanç de 2-1. Però Jordi Ruiz, que ha jugat diverses temporades al Briantea 84 de Milà i que el curs passat va jugar al Club Deportivo Ilunion de Madrid, va ser l’artífex d’un triomf disputat perquè, tot i arribar a dominar de 19 punts (42-23), la selecció espanyola va rebre un 0-17 que ho va igualar tot. El tècnic, Òscar Trigo, que té com a mànager de l’equip l’egarenc Raúl Elia, explica el canvi de la selecció: “Estem en un procés de regeneració de la selecció que va guanyar la medalla d’argent del Brasil 2016, tenim una de les mitjanes d’edat més joves (27 anys) i el nostre campionat està dissenyat per aconseguir fer evolucionar l’equip amb objectius classificatoris per al Japó 2020.”

Les noies fan història en el mundial

La selecció espanyola femenina, que també està jugant el mundial a Hamburg, va aconseguir ahir el primer triomf de la seva història en un mundial: va derrotar el Brasil per 41-40. Espanya, que no té cap jugadora catalana, es jugarà avui contra Austràlia un bitllet per als quarts de final en l’últim partit de la lligueta prèvia, on tenien, fins ahir, un balanç de 0-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)