ACB

S’obre una nova etapa

Lliga Endesa. L’arribada a la banqueta d’Ibon Navarro per substituir Joan Peñarroya marca el nou MoraBanc, que ha ampliat el seu fons d’armari

Aquest dissabte, a Sant Julià de Vilatorta, podrà veure’s el primer tast del nou MoraBanc. Per primer cop en vuit anys, Joan Peñarroya no s’asseurà a la banqueta tricolor. Casualitats de la vida, ho farà a la rival, a la del Baxi Manresa. Encara que es tracti d’un partit de preparació no deixarà de tenir una certa càrrega simbòlica. Al Principat, s’ha obert una nova etapa i el capatàs n’és Ibon Navarro. “En Joan va saber crear una identitat i, lògicament, mantindrem coses, per bé que serà l’Ibon qui marqui i imprimeixi un segell propi a l’equip. Això sí, amb la premissa principal que és guanyar i ser competitius al màxim”, va subratllar Francesc Solana, director general del MoraBanc Andorra.

Arriba Mario Delas

Els tres primers mesos de competició són frenètics, i quasi no hi ha marge ni per entrenar. És per això que, en el moment de planificar el curs, la cúpula esportiva donava molt pes a la pretemporada i, en aquesta línia, es volia un roster amb dotze jugadors des del primer dia. “La lesió de Beka [Burjanadze] ens va afectar molt, l’any passat. Vam fer el salt quan vam tenir dotze jugadors al gener [es va acabar fitxant un relleu, ja que Burjanadze no es va recuperar], amb cinc interiors. Ara, ja els volíem tenir des del principi. No podíem esperar Beka perquè era una incògnita”, raona Solana.

De moment, als tricolor ja els han aparegut els contratemps. Fa una setmana es va lesionar Whittington –ruptura fibril·lar al soli de la cama dreta–, baixa que s’uneix a la de Stevic, que ultima la recuperació de la lesió del tendó d’Aquil·les. Això ha deixat molt coix el joc interior, reduït únicament a tres peces sanes. El club va reforçar els entrenaments amb el pivot Nicolas de Jong, però va estar-hi poc perquè va trobar equip de seguida (el Boulazac, a França). Ahir, va ser el pivot croat Mario Delas (2,07m, 1990) qui es va incorporar al grup. Estava sense equip després de militar el curs passat a Itàlia (Capo d’Orlando i Varese). Tot i els imponderables, el director general destaca la millora física de la plantilla amb relació a la del passat exercici: “Hem incidit en aquest aspecte amb la idea de tenir un equip millor que el de l’any passat. Els resultats diran al final si és millor o pitjor.”

En el primer dia de treball, Ibon Navarro va assumir el repte de dur el MoraBanc a la copa, el play-off i a superar la primera fase a l’Eurocopa. Solana prefereix contemporitzar sobre els objectius: “La realitat diu que hi ha sis equips superiors a la resta [Madrid, Baskonia, Barça, Herbalife, València i Unicaja] i, a partir de llavors, hi ha un grup on hi som nosaltres i equips com l’Iberostar, el Múrcia o fins i tot el Joventut i el Manresa, que han fet apostes fortes. La igualtat és gran i, depèn de com vagi tot, pots ser setè o onzè. Cal anar pas a pas; tocar de peus a terra.”

FRANCESC SOLANA

“L’any passat, vam fer el salt quan vam tenir 12 jugadors, al gener. Ara ja els volíem tenir des del principi”
*Rafa Luz
“Té molta experiència a Espanya tot i la seva joventut. Ara surt d’una lesió important, però estem segurs que ens ajudarà a canviar el ritme dels partits des de la banqueta, com feia fa dos anys en el Baskonia en l’Eurolliga. Físicament és potent i té capacitat de dirigir l’equip. Es complementa molt bé amb Albicy.”
*Dylan Ennis
“Per sobre de tot, destaco el seu nivell atlètic i la seva polivalència. Ens pot ajudar en qualsevol de les posicions exteriors. El curs passat, el seu primer a Europa, es va adaptar ràpid tant a l’Estrella Roja (Eurolliga i lliga adriàtica) com a Saragossa (ACB), dos tipus de bàsquets molt diferents. Esperem que amb nosaltres faci el mateix.”
*Michele Vitali
“Un jugador amb una gran projecció, que confiem que ofereixi un nivell similar al que va acreditar a Itàlia la temporada passada. Transmet molta energia a la pista, a banda de capacitat de canvi de ritme defensiu i molt bon tir de tres punts.”
*Reggie Upshaw
“Té la capacitat d’oferir molts registres diferents en la posició de quatre. És molt complet. Disposa de tir de tres punts, rebot ofensiu, joc al pal baix i també capacitat per posar la pilota a terra.”
*Shayne Whittington
“A l’Obradoiro, ja va demostrar de què és capaç. Torna per ser important en la competició. Pot jugar tant en la posició de cinc com de quatre i, a banda de presència física, entén el joc, el sap llegir.”
Bases
Andrew Albicy (1,77, 28)
Rafa Luz (1,88, 26)
Guille Colom (1,94, 26)
Exteriors
Dylan Ennis (1,87, 26)
Michele Vitali (1,96, 26)
David Jelinek (1,95, 27)
David Walker (1,97, 24)
Interiors
John Shurna (2,04, 28)
Reggie Upshaw (2,03, 23)
Shayne Whittington (2,11, 27)
Moussa Diagne (2,11, 24)
Oliver Stevic (2,04, 34)
Entrenador
Ibon Navarro (42) 1a
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)