ACB

El grup inversor de Grífols ja té el control del Joventut

Lliga Endesa. La junta general d’accionistes va aprovar l’entrada del grup Grífols, que aporta uns 3,6 milions d’euros, eixuga el deute i la Penya ara té un capital de 4,8 milions

Després de moltes converses i tenir-ho tot lligat, ahir al vespre es va concretar l’operació per a la viabilitat econòmica de la Penya. El Palau Olímpic va viure, amb un centenar d’accionistes presents, un dels moments més importants de la història recent del Joventut. El grup inversor Scranton Enterprises, que forma part de la multinacional catalana Grífols, va rebre el vistiplau de l’accionariat del Joventut –amb un 100% favorable– per poder fer una ampliació de capital i aportar 3,6 milions d’euros sense retorn. Era multiplicar per tres el capital que hi havia actualment a la societat verd-i-negra, que era d’1,2 i ara passa a ser de 4,8 milions d’euros. D’aquesta manera el grup inversor aconsegueix el control de la Penya, cosa que durant els últims anys havia estat en mans de Baspenya, que tenia un 23% del capital total de la societat. Baspenya, antic grup anomenat Amics del Joventut, que va néixer per evitar que la Penya marxés de Badalona i per ajudar econòmicament el club, estava d’acord amb l’operació i ara estarà en un segon pla.

Tres consellers

L’entrada de capital a la Penya no només serveix per eixugar el deute, sinó que es volen fer operacions que tinguin un retorn. Sobretot s’intentarà fer a través de l’explotació del Palau Olímpic, del qual el Joventut té els drets durant els pròxims 40 anys encara. Ara s’estan fent les millores per complir amb la normativa i poder tornar-hi a fer, per exemple, concerts. El grup inversor Scranton Enterprises posarà tres consellers seus –Ramon Riera, Eduard Arruga i Luca Sanz– dins l’actual consell d’administració de la Penya perquè volen ser actius. El president del Joventut, Juanan Morales, reconeix que és una bombona d’oxigen: “És una injecció econòmica important i ens permetrà fer front als deutes i tenir tresoreria per poder fer front a coses sense patir, és un pas important per estabilitzar el club, però quedarà molta feina per fer; no té res a veure amb el València, en què Roig posa diners a fons perdut cada any. És una empresa que ve a ajudar el projecte del Joventut.” El president verd-i-negre va matisar que no es paga tot el deute: “Es liquidarà el deute no estructurat menys el d’Hisenda, que ja està pactat, i tampoc l’IBI del Palau Olímpic, que ja està estructurat amb l’acord de patrocini amb l’Ajuntament.” Morales també va garantir que la Penya es mantindrà estructuralment com ara: “Scranton Enterprises va garantir que la voluntat que tenen és sanejar el club; hem d’invertir per tenir un bon departament de màrqueting i hem d’explotar la marca Joventut. La voluntat de Scranton és ajudar a salvar un símbol com és la Penya, i esperen sobretot un retorn reputacional que ja estan obtenint fins a un cert punt.”

VALORACIONS

L’objectiu amb aquesta operació és sanejar el deute, treure’ns la motxilla que arrosseguem de fa temps i fer un Joventut viable
La Penya no es mourà de Badalona, mantindrà els colors i el nom, i el planter en seguirà sent el pal de paller
Juanan Morales
No hi haurà fitxatges siderals, no canviarem l’esperit, volem generar il·lusió i omplir l’Olímpic
Ramon Riera
inversor Scranton Enterprises
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)