FEB

Ja en tenen ganes

Lliga Femenina. El segon amistós de pretemporada de l’Spar Citylift és aquesta tarda (18 h) a Vilobí contra el CBS Barça de la Lliga Femenina 2

Shay Murphy va arribar dimecres a Girona i va presenciar el 67-27 de l’Spar Citylift en el primer amistós, contra el GEiEG de copa Catalunya. “Juguem diumenge? Doncs sí, vull jugar”, va dir l’escorta l’endemà, en la seva presentació. I hi afegia: “Tinc moltes ganes de competir al costat de la Laia [Palau], la Núria [Martínez] i la Rosó [Buch], jugadores que conec molt bé i que m’agraden; em fa molta il·lusió.” Ho diu la darrera jugadora presentada –avui al matí s’espera que arribi Keisha Hampton, que divendres va ajornar el vol des de Filadèlfia per culpa d’un virus que li va impedir pujar a l’avió i serà també a Vilobí– i ho va dir, també, la que fa més temps que està a la plantilla d’Èric Surís, l’endemà de la Diada en el primer entrenament, Rosó Buch: “Tenim un equipàs, són jugadores amb molt talent i tenim moltes ganes, i jo personalment, de començar i de començar-nos a entendre.”

La capitana ho confirmava en la presentació del partit d’aquesta tarda (18 h) contra el CBS Barça de la Lliga Femenina 2, a Vilobí d’Onyar en un acte a l’Ajuntament: “Una cosa és entrenar-se en solitari i una altra, amb el grup.” Dimecres, Buch es referia a la jugadora que va tancar la plantilla de l’Spar Citylift, Julia Reisingerova, que treballa amb el grup des del primer dia i que en el seu debut en l’amistós d’aquest mateix dimecres va fer 13 punts. Les jugadores en tenen ganes. I l’afició, que avui acudeix al torneig Costa Brava i que dissabte que ve serà també a Figueres –el tercer amistós serà aquest dimecres a Barcelona amb el Lima Horta, també de la Lliga Femenina 2–. “Hem de construir la casa pels fonaments, anar-hi afegint peces i ja veurem quan arribem a la teulada”, advertia Èric Surís en la presentació del partit d’avui, en què apel·lava a la paciència ateses les expectatives creades aquest estiu amb els fitxatges.

La festa de l’Adepaf, dissabte

L’Spar Citylift tanca a la capital empordanesa contra el València Basket la preparació quant a amistosos. L’equip taronja forma part del club que té el masculí a Lliga Endesa i permet a la ciutat recuperar la plaça a la Lliga Femenina després de la desaparició del Ros Casares el maig del 2012 –havia estat campió d’Europa aquell curs, amb Laia Palau i Shay Murphy a l’equip–. El partit s’emmarca en l’homenatge del club figuerenc a l’Adepaf femení, que amb Rafael Mora de tècnic i denominat La Casera va pujar a la màxima categoria estatal el 1980 i s’hi va mantenir fins al juny del 1989 –com a Adepaf des del 1981–. Era el segon dels tres precedents gironins a a l’Uni en la màxima competició femenina, després del CREFF –Centre Recreatiu d’Educació Física Femenina– fins al 1976 i anterior a l’any del GEiEG als noranta. Amb aforament al pavelló de Figueres limitat a 1.000 persones, l’Uni va anunciar que disposa de 500 entrades –gratuïtes, com avui– per als seus abonats

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)