Eurocopa

Igualtat i qualitat

Eurocopa. Arrenca l’edició d’enguany, amb molts equips amb arguments per alçar el títol i obtenir bitllet per a l’Eurolliga. El MoraBanc es fixa la fita d’entrar al Top 16

Quan la Champions de FIBA va irrompre a escena fa dos estius, hi havia el dubte de si l’Eurocopa es mantindria com a segona competició continental. Ara, ja no n’hi ha cap, de dubte. El torneig no tan sols ha conservat el seu estatus, sinó que enguany té un cartell que fa molta patxoca, amb fins a dotze clubs que han disputat l’Eurolliga en l’últim lustre. No tots tenen la capacitat per aspirar al títol –i al bitllet per a l’Eurolliga 2019/20–, per bé que el grup d’aspirants és més ampli que mai.

Il·lusió tricolor

El MoraBanc té un compte pendent amb el torneig. El curs passat, en va quedar fora en la primera fase i el repte enguany –i el tècnic Ibon Navarro hi va insistir el primer dia de la pretemporada– és superar-la i entrar en el Top 16. Per fer-ho, ha de quedar entre els quatre primers del grup A, on no s’han agrupat precisament caramels. El primer escull serà avui el Galatasaray, a Turquia. No és el d’altres cursos –la crisi al país hi ha influït–, però a la seva pista continua sent un rival temible. Amb l’absència de Walker, els tricolor afronten una setmana amb tres duels a domicili: avui, dijous (Badalona) i diumenge (Barcelona).

Més enllà del Galatasaray, també es veurà les cares amb l’Estrella Roja –el tècnic és Milan Tomic i hi juga l’exblaugrana Perperoglou–; el Mònaco, que té el pressupost més elevat a França; i el Brescia i el Ratiopharm Ulm. Els darrers, més accessibles, però capaços de complicar la vida si se surt a mig gas.

La torna de favorits la lideren els equips russos. El Lokomotiv, subcampió en l’exercici passat, ha confeccionat un roster brutal (Fridzon, Dorrell Wright, McLean, Ponitka o JaJuan Johnson); l’Unics ha perdut Quino Colom, però ho ha compensat amb Errick McCollum, i el Zenit ha estat capaç de fer tornar a Europa Brandon Jennings. I, en aquest primer escalafó, també hi ha el València de Jaume Ponsarnau i l’Unicaja, dos equips que ja saben què és guanyar l’Eurocopa. Tampoc és descartable que aparegui algun tapat, com el Torí, dirigit per Larry Brown (Delfino, James McAdoo o Royce White). A un segon nivell, hi ha l’Alba de Berlín d’Aíto i el Cedevita de Sito Alonso.

Grup A

1a jornada

Galatasaray - MoraBanc

19 h

Estrella Roja - Ratiopharm

19 h

Brescia - Mònaco

20.30 h (demà)

Grup B

Alba - Tofas Bursa

20 h

Gdynia - Lokomotiv

20 h

Llemotges - Cedevita

20.30 h (demà)

Grup C

València - Villeurbanne

20.45 h

Zenit - Türk Telekom

19 h (demà)

Trento - Partizan

20.30 h (demà)

Grup D

Rytas - Unicaja

18 h

Skyliners - Torí

17 h (demà)

Mornar - Unics

19 h (demà)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)