Eurocopa

Demostració de poder

Eurocup. L’Spar Citylift ofega el Gernika amb una defensa d’alt voltatge i segella la classificació com a primer de grup per a la fase següent

GERNIKA 47 SPAR CITYLIFT 78

GERNIKA:Vanderwal (5), Christinaki, Berezhinska (14), Gwathmey (16), Roundtree (7) –cinc inicial–, Díez (3), Molina, Mazionyte, Pascua (2) i Aritzimuño. 13/43 de 2. 6/20 triples (4 Gwathmey, 2 Beezhinska, Díez i Vanderwal). 30 rebots. 36 de valoració.SPAR CITYLIFT:Martínez (9), Palau (2), Hampton (21), Murphy (7), Colhado (18) –cinc inicial–, Buch (5), Martín, Oma (9) i Reisingerova (7). 22/42 de 2. 7/18 triples (4 Hampton, Martínez, Murphy i Oma). 13/15 tirs lliures. 45 rebots. 107 de valoració.PARCIALS:11-21, 20-22, 9-18 i 7-17.

El Gernika només havia perdut un partit aquesta temporada, i ho va fer carregant fort a Fontajau (80-57). Les jugadores de l’equip basc, doncs, tindran malsons amb les de l’Spar Citylift, que ahir van estar a punt de demolir el menut pavelló de Maloste amb una pallissa descomunal (47-78) tenint en compte que l’equip basc està invicte en la lliga (7-0) i pretenia lluitar pel primer lloc del grup en l’Eurocup. El triomf classifica directament l’equip d’Èric Surís per a la fase següent com a primer de grup i les posa en una situació ideal per quedar entre les vuit millors dels deu grups i estalviar-se, a més, la primera eliminatòria al gener.

El partit va començar amb un triple des de la cantonada de Hampton i una cistella a sota de Colhado. Era un avís a navegants de les gironines per a les de casa, que tot i protagonitzar una tímida reacció, mai van poder contrarestar el domini de les de Surís en totes les facetes del joc. El tècnic va apostar per posar Laia i Nuri plegades en el cinc inicial, i amb elles dues, és clar, l’equip no va tenir por de córrer, més aviat al contrari. El ritme era frenètic i, com gairebé sempre, Murphy i Hampton s’ho passaven bé. La primer va clavar un triple especialitat de la casa (7-12) i la segona també es mostrava letal des de fora (11-17). A sota, sense necessitat de fer grans escarafalls, Colhado i Reisingerova també feien valer la seva alçada contra un rival mig estabornit (11-21).

Petita reacció

Una acció de triple més addicional de Gwathmey va donar vida a les locals en el segon quart. La pressió del públic i de les jugadores sobre la pista i els canvis defensius van ser més efectius i un parcial de 9-2 (20-25) va obligar Surís a parar el partit. Oma va sorgir per apagar el foc. Va recuperar una pilota, va forçar una antiesportiva i va clavar un triple que va silenciar el pavelló (20-32). La qualitat de Berezhinska i algunes badades defensives, sobretot corrent cap enrere, van impedir que el partit es trenqués en uns minuts finals made in USA amb cistelles de talent pur de Hampton i Murphy (27-38).

En el tercer quart les jugadores de l’Spar van sortir amb els ganivets a les dents. La pressió intensa, les mans a tot arreu i cap concessió en el rebot van provocar el col·lapse total del Gernika, que va estar gairebé sis minuts sense anotar, temps malgrat les instruccions desesperades del seu entrenador. L’Spar Citylift, amb Colhado imperial, ho va aprofitar per distanciar-se encara més (33-53). Menció especial per a Oma, que va jugar amb més energia i convenciment que tot l’equip de casa plegat.

En el darrer quart la capacitat de reacció del Gernika va ser nul·la. Ni tan sols l’ambició per netejar la imatge o arreglar la diferència de punts va evitar el desastre final. Les gironines, ja sense l’encert ni la intensitat dels anteriors quarts, van anar augmentant la diferència amb Hampton i Colhado fent ballar la descomposta defensa local. El partit va acabar, doncs, com havia començat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)