Eurocopa

Ho arrodoneixen

Un devastador tercer quart (4-27) propulsa l’Spar Citylift, que supera amb claredat l’Uni Györ i tanca la primera fase imbatut

L’equip s’assegura la plaça en el Top 8 i accedir directament a la segona eliminatòria

Tal com van anar els altres resultats del dia, l’Spar Citylift també s’hauria assegurat acabar la primera fase en el Top-8 perdent ahir a Hongria. Però, l’equip gironí va aconseguir-ho de la millor forma, amb una victòria clara (una altra) i exhibint tota la seva densitat de recursos. L’Uni Györ hi va deixar l’ànima –s’ho jugava tot a una carta i li feia falta el triomf–, però acabaria abaixant el cap, rendit a l’evidència. Sobretot, després que les d’Èric Surís les envestissin en un tercer quart majestuós, perfecte.

Per segona vegada en tres participacions, la primera fase es tanca amb un ple (6-0). Un fet que li permetrà eludir la propera eliminatòria i oblidar-se de la competició durant un cert temps. Els esforços se centraran ara en la Lliga Femenina, on arriba un tram de calendari amb espines, començant per l’Avenida.

El factor Brown

Que el preparador local demanés temps mort aviat ja era significatiu que l’equip havia entrat amb bon peu al parquet (4-10, 4’). Pressionant sobre la pilota, forçava errors al rival i el castigava jugant en transició. Les hongareses patien per imposar-se a la zona –cap incidència ni de Spanou ni de Gray al primer quart–, però van trobar en Brown la boia sobre la qual recolzar-se. Ja fos el seu canell o en accions després de recuperació, ella sola va propulsar el seu equip fins a situar-lo a tocar de les gironines (16-18). Al final del primer quart, ja portava 12 punts.

El pas del minuts va reforçar el treball local, especialment en defensa. I sense joc a camp obert, les gironines quedaven atrapades en la teranyina del rival, patint per fer circular la pilota en estàtic. Si a això s’hi afegia el desencert des del triple –no n’anotaria cap fins a mitjans de segon quart (16’)–, no era estrany que fins i tot perdés la jerarquia al marcador (34-30, 19’). Més enllà del mal que feia Brown, molt persistent fins a mitja part, Spanou també havia tret tímidament el cap. Dues accions de Colhado van impedir que l’Spar Citylift se n’anés cap als vestidors amb desavantatge (34-34). En tot cas, hi havia molt a millorar.

El parèntesi li va provar a l’equip, que va mostrar la seva versió més devastadora en el tercer quart. En 1:30 de parcial, ja ho havia posat tot potes enlaire, firmant un 0-8, amb dos triples, més que en els dos primers quarts junts. Ni el temps mort va apaivagar la seva voracitat defensiva i, amb Brown fora d’òrbita –gran feina en aquesta fase de Palau i Rosó en la seva contenció–, les hongareses van perdre el món de vista. Les interiors no participaven en el joc i acabaven fent mals tirs, precipitats. En aquest tercer parcial, firmaria un 2/17 en tirs. Tot el contrari passava a les visitants, que convertien cada atac en cistella. Especialment inspirada va estar Murphy i el seu canell va conduir l’equip a un +23 (4-27 en el quart i 38-61, 30’). Amb les locals rendides i sent conscients de l’eliminació pel que feia el Gernika, els últims minuts van tenir poca substància més enllà que l’Spar Citylift incidiria en les defenses alternatives i obtindria un màxim avantatge amb un triple de Bagaria (53-78, 39’).

Estem satisfets perquè acabar amb 6-0 un grup tan exigent té mèrit. Això ens permetrà ara aparcar Europa i fixar-nos en la lliga
Èric Surís
Hem sabut madurar el partit, fent un treball, totes, seriós al darrere. I, en el tercer quart, amb bones lectures i encert, hem pogut agafar un marge
4
de valoració
de Brown en els dos últims quarts, amb 5 punts i 2/6 en tirs. En els dos primers, havia valorat 19, amb 17 punts i 6/11.
5/9
triples
de l’Spar Citylift únicament en el tercer quart (55%). En la resta del partit, només n’anotaria 2/12 (16,7%).

El quadre es definirà avui

Les particularitats del sistema de competició –ordena els 24 equips que superen la primera fase per coeficient, comptant victòries i diferència de punts– impedeixen que se sàpiga cap dels emparellaments fins que no hagi acabat l’última jornada. Això passarà avui, quan s’hagin disputat els deu partits restants.

El triomf d’ahir permet a l’Spar Citylift almenys tenir ja la garantia d’eludir la primera eliminatòria (3 i 10 de gener). Però, encara no sap en quin lloc del rànquing acabarà perquè el segon lloc actual (6-0 i +119) podria millorar si el BLMA francès (5-0 i +137) perdés avui contra el cuer del seu grup, un fet –tot sigui dit– altament improbable. També podria empitjorar lleument si el Cukurova turc (5-0 i +116) guanya de més de tres punts avui a la seva pista. Un cop conegui la posició definitiva on quedi, sabrà quins dos hipotètics rivals li podrien tocar en l’eliminatòria de 16.