Eurolliga

Així tot és més fàcil

Magnífica segona part del Barça Lassa, que recondueix un partit que feia mala pinta (25-42, 15’) amb una defensa superlativa, sense fissures

[En ’play-off’] L’Anadolu Efes acaba sotmès i l’equip tanca la primera volta amb 8-7

Per primer cop des que es va aplicar el nou format, el Barça Lassa té balanç positiu al final de la primera volta de la fase regular (8-7) i està instal·lat a la zona de play-off. En acabar el partit, tot eren flors i violes al parquet i a la grada, però es va haver de remar molt en la segona part per tombar l’Anadolu Efes i corregir uns dos primers quarts contemplatius de l’equip, sense la tensió exigible en defensa. En tot cas, el que van oferir els blaugrana en la tornada de vestidors va ser espectacular. Tant que va empetitir fins a la mínima expressió un dels millors atacs del campionat. En els últims vint minuts, els turcs només van fer 15 punts, amb 5 assistències i 0/13 triples. Amb això ja està tot dit.

Apàtics

Se sabia de les virtuts dels turcs, però l’equip va ser incapaç de contenir-los en els primers minuts. Amb verticalitat i agafant el balanç defensiu local massa cops desguarnit, l’Efes jugava a plaer, com li agrada. I, per postres, estava inspiradíssim des de l’arc (12-19, 6’). Pesic va cridar a l’ordre i la feina de Hanga permetia al Barça localitzar punts a camp obert –l’hongarès va fer 10 punts sense error en el primer part–, que va semblar que activaven la resta. Posant-hi més energia i mans, els errors del rival van arribar (5 pèrdues només en el primer parcial) i el partit va ajustar-se de nou (21-21, 8’).

La feina no va tenir continuïtat i els visitants, amb Micic de cap d’operacions, van tornar a trobar vies de producció, sobretot a partir dels canells de Motum i Larkin. Tant d’encert turc va fer mal als de Pesic, que anaven perdent substància a darrere. Sense fer faltes, un pick and roll era suficient per desmuntar-los. La situació va arribar a ser delicada amb 25-42 (15’), després d’un altre triple de Motum. En aquest temps, el Barça Lassa tan sols havia fet dos punts de tir lliure, de Tomic. Tot i estar debilitat –ha perdut gairebé cinc quilos per culpa de problemes gàstrics–, va forçar dues faltes a Dunston des del pal baix. Però li feia falta més, a l’equip, i va arribar a partir de les fuetades de Pangos i també de Singleton. Amb tot, a mitja part, hi havia molta feina a fer (37-50), sobretot en l’aspecte defensiu.

El to físic

Amb un cinc amb Hanga, Claver i Oriola, els blaugrana van ser molt més intensos sobre la pilota, i la defensa de canvis plantejada els va donar resultats. No se sentia gens còmode, l’Efes, que ja tenia el Barça Lassa enganxat al clatell quan va fer els primers punts en el tercer quart (46-52, 25’). Singleton es multiplicava, Pesic arriscava mantenint a la pista Hanga amb tres faltes, i Oriola, en punts i carregant el rebot ofensiu, propulsava l’equip, que adquiria la iniciativa a finals del tercer quart, enmig del deliri al Palau (59-55, 29’).

Moerman, molt apagat ahir, va intentar liderar la reacció dels seus, però estava molt sol. Ja ni Micic l’acompanyava. La inèrcia blaugrana, devastadora al darrere, va trobar en Séraphin i Heurtel dos puntes de llança per rebentar definitivament el partit i al final situar un +15 que va deixar tothom satisfet. A Pesic també, que va marxar aplaudint el públic.

DADES

20%
tirs de camp
de l’Anadolu Efes en tota la segona part (5/25), inclosos 0/13 triples. També va perdre 10 pilotes en aquests vint minuts.
0
cop
l’equip turc havia anotat menys de 70 punts enguany en l’Eurolliga. Fins ahir, n’anotava 87,6 de mitjana i el seu mínim eren 78 contra el PAO.
3
de valoració
de Moerman, la segona pitjor en els 15 partits d’aquest curs. Va acabar amb 2 en el triomf a Istanbul contra Maccabi.
El que ha passat avui [ahir] suposa més que una victòria. Defensant com en la segona part, amb aquest Barça tot és possible
Al Barça li fa falta continuïtat. S’han canviat molts tècnics, jugadors, directors esportius... Soc optimista, però això és un llarg viatge
Mentalment, encara no estem preparats per jugar malament i guanyar. Tot és un procés, i hem de créixer
Svetislav Pesic
Jugant així podem guanyar a qualsevol. Hi hem posat més energia, el rebot ha estat nostre i hem jugat a ritme viu
Pierre Oriola
La nostra defensa ha marcat totalment la diferència. Crec que els dos últims triomfs ens han tornat la confiança
Kevin Séraphin
Hem fet una primera part perfecta i una segona desastrosa. Estic molest per l’actitud en l’últim quart