FEB

L’Snatt’s surt del descens i l’Spar Citylift salva ’in extremis’ el lideratge

Lliga Femenina. L’única derrota catalana en la jornada ha estat la del Cadí la Seu, a la pista del Mann Filter

L’Snatt’s Sant Adrià ha estat el principal protagonista de la jornada de la Lliga Femenina. Les liles han fet una exhibició a la seva pista davant l’Al-Qázeres (95-69), que els serveix per abandonar la zona de descens a sis jornades del final. Mariam Coulibaly ha estat espectacular sota els cèrcols (26 punts, 17 rebots i 37 de valoració), però on han fet realment mal les locals a les extremenyes ha estat des de l’exterior, amb 16/36 triples, un 44% d’encert.

Aquesta tarda, l’Spar Citylift ha reafirmat el seu lideratge, amb la quinzena victòria consecutiva, contra l’Araski a Fontajau per 67-58. No ha estat una victòria gens fàcil perquè l’equip gironí ha anat sempre a remolc de les visitants, que han tret molt suc del rebot ofensiu i han entrat al darrer quart amb un +8 (42-50). En el darrer, les d’Èric Surís han apujat línies de pressió i han fet valer el seu ofici per mantenir la imbatibilitat a Fontajau.

La nota negativa, en clau catalana, ha estat la derrota del Cadí la Seu a la pista del Mann Filter per 58-56. L’equip lleidatà ha arribat a disposar de fins a deu punts d’avantatge en la primera part, però s’ha encallat en la segona, sobretot en atac, i ha acabat cedint. Andrea Vilaró, màxima anotadora de l’equip (12 punts), ha tingut un triple per guanyar en el darrer segon, que no ha entrat. El Cadí és quart amb 13-7, ara amb idèntic balanç que el València.