FEB

La bèstia blava

Bàsquet. Copa. Tercera derrota de l’Spar Citylift en la final de l’únic títol FEB que se li resisteix, contra Avenida (71-79), en el tercer títol en el torneig seguit de les castellanes

La victòria de l’Spar Citylift sobre l’Avenida a la lliga el desembre va ser un oasi en la particular relació entre catalanes i castellanes. El 79-53 va encendre les alarmes al Würzburg i, un mes després, Miguel Ángel Ortega tornava al seu lloc els tres darrers anys, el del triomf blau sobre l’Uni; que amb aquesta encaixa la cinquena derrota del curs, la segona contra Salamanca.

S’explica, aquesta final també, per l’estat físic de la plantilla d’Èric Surís, amb Núria tocada a l’espatlla abans de començar la copa, Nàdia a un braç fa setmanes i, Reisingerova, en aquesta final l’endemà de la seva millor actuació contra Cadí a la semifinal. Un partit, aquest, que suposa l’últim de Murphy amb l’Spar Citylift (0 punts). I el millor dels tres que ha jugat el seu relleu, debutant en aquesta copa, Gabby Williams (18 punts)

L’intercanvi

Avenida ha colpejat primer amb un 0-7 de Robinson i Loyd de tres, que ha respost Núria des del triple per obrir un 8-7 amb el segon triple gironí (Hampton) i la continuació de l’aler pivot de l’Uni. Amb les rotacions a tot drap als dos costats, De Souza s’ha fet el seu lloc a la pintura amb 10 punts al primer quart (4/4 de dos) davant Colhado i Reisingerova després. La txeca, a l’altre costat, no s’ha arronsat (6 amb 2/2) però les pèrdues (6 al primer quart) han donat el marge a les castellanes amb un 0-7 que completava Elonu després de servei de fons de l’Spar Citylift.

El factor Gabby Williams

La substituta de Shay Murphy, debutant en aquesta copa, ha entrat a 2:35 per acabar el primer quart (12-17) i ha estat en el segon quan amb dues suspensions (26-29) seguides i un triple (32-34) ha demostrat estar preparada per assumir la responsabilitat, tasques defensives i de rebot a banda.

Givens, de tres al penúltim atac del segon quart ha establert la màxima de 9 de tres, després d’una interminable sèrie de l’Avenida als 4,60 m (12/13 al descans, pel 5/6 gironí). Bea Sánchez, a la darrera acció, s’ha refet d’una falta en atac anterior i ha establert el 37-43 per marxar al vestidor amb 14-6 faltes.

6:05

La primera cistella en joc de l’Spar Citylift després del descans s’ha fet rogar molt. Massa. L’ha fet Hampton (43-49) per ajustar un resultat que semblava fet, amb l’u per zero de Loyd a 8:12 (39-49). El 2+1 d’Elonu després d’un error de Murphy sota el cèrcol castellà, i Domínguez en suspensió (45-54) han obligat Surís a tornar a recórrer a Williams: 48-54, de tres.

Colhado, amb un tap a De Souza assenyalat amb falta a 8 segons per acabar el parcial, ha marxat a la banqueta amb quatre després de fer 6 punts seguits (54-59). Els tirs lliures de la brasilera d’Avenida (54-61) i la posterior pèrdua al servei de fons gironí a 5,4 segons, han permès les castellanes tenir la darrera possessió. I ho han aprofitat: Goree, 54-63 assistida per Elonu en la primera pilota que tocava en la final.

El sobreesforç

Amb Núria i Nàdia condicionades a nivell físic, abans de començar, i Reisingerova amb problemes al turmell a la primera meitat, han estat Dongue i Sánchez les interiors del darrer esforç. Ha arribat, amb 2-3 i punts de nou de Williams (56-63 i 58-65) abans de les dues contres de Dongue (62-67 i 64-69). El problema, el forat darrere amb De Souza aixecant els braços a la seva afició cada dos per tres (64-73) abans que Elonu, al contraatac, tanqués la final a 2:55 (64-75).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)