Eurocopa

Un repte d’altura

Quatre dies després de perdre la final de copa, l’Spar Citylift afronta avui l’anada dels quarts a la pista de l’Asvel Lió

Reisingerova és finalment baixa i deixa el joc interior masegat davant un rival molt físic

Les particularitats del calendari han propiciat que, en tan sols dues setmanes, l’Spar Citylift hagi d’afrontar cites decisives en totes les competicions. Va caure en la final de copa a Vitòria diumenge passat i, sense ni temps per curar-se les ferides, enceta avui una eliminatòria d’alta volada en l’Eurocopa a Lió, a la pista de l’Asvel. Per a la setmana que ve, hi ha fixada la tornada a Fontajau i un partit a Salamanca contra l’Avenida amb el primer lloc de fase regular de la Lliga Femenina (i el factor pista en la hipotètica final) en joc. Un no parar.

Tanta exigència seguida recomana anar dia a dia i no mirar més enllà. I encara més si l’equip arrossega problemes físics que el condicionen i li maseguen el potencial. Ahir al matí, l’expedició gironina va marxar en autobús cap a territori francès sense Julia Reisingerova. La txeca es va fer mal al genoll en la final de copa i, tot i que la ressonància va descartar cap lesió greu, finalment es va desestimar que viatgés perquè les possibilitats que tenia de jugar eren mínimes. Té a la zona un edema muscular molt dolorós que recomana repòs i el desplaçament amb tantes hores per carretera podia haver estat fins i tot contraproduent. Sense ella i la baixa sabuda de Dongue a Europa –les cotonou computen com a extracomunitàries en torneigs FIBA–, el joc interior gironí queda reduït a només tres peces: Colhado –que arrossega molèsties en un braç des de fa temps–, Hampton i Bea Sánchez. A tot això, Núria Martínez també està tocada de l’espatlla.

Físic i qualitat

Amb una rotació d’únicament vuit peces –Murphy ja és als EUA i Williams s’estrenarà a Europa–, l’Spar Citylif buscarà la victòria o, com a mínim, un bon resultat per afrontar la tornada amb garanties d’aquí a una setmana, a Fontajau. L’Asvel té més joc que nom –l’actual és la seva campanya de debut a l’Eurocopa–, amb una trajectòria lluent que l’avala. No només és el líder en solitari de la lliga francesa, sinó que la derrota en les semifinals de copa del cap de setmana (79-60 contra el Bourges) va tallar una ratxa de 14 triomfs seguits el 2019. “És un rival molt i molt complicat. Que domini la lliga francesa ja és indicatiu amb els equips que hi ha. Tenen jugadores top i molt de talent i necessitarem estar sencers fins i tot en els mals moments”, deia Surís, que alerta de la facilitat anotadora. Acredita 81,7 punts (el tercer millor) i 23,8 assistències (segon) a banda de la seva capacitat atlètica, característica comuna en tots els equips francesos. A Europa té un 10-2 de balanç, amb dues desfetes en la primera fase contra el BLMA, i les eliminatòries les ha passat amb suficiència. Això sí, no se sap si podrà disposar d’Alysha Clark (13,4 punts), que s’ha perdut per lesió les dues últimes setmanes de competició.

LA PRÈVIA

La plantilla està minvada físicament, però l’equip està sencer en l’apartat anímic, tot i que lògicament ens dol perdre una final

LA DADA

El Lió és el líder de la lliga francesa, la més física d’Europa. Tenen molt de talent i no tenen problemes per córrer i anotar
Èric Surís
85,7
punts
anota com a local l’Asvel aquesta temporada a Europa (5-1 de balanç). L’única derrota, 62-68 contra el BLMA francès.

L’Avenida juga avui a Rússia

Després de quedar fora del play-off de l’Eurolliga, l’Avenida torna a buscar en l’Eurocopa la seva redempció. I, després de guanyar la copa, el seu al·licient és alçar un títol que encara no té en el seu palmarès. Després de fer dimarts un viatge maratonià de 19 hores fins a Orenburg, s’enfronta avui al Nadejda rus, dirigit per Víctor Lapeña i amb Laura Nicholls en la plantilla. Ahir ja es va disputar el primer partit de quarts, d’on sortirà el rival del vencedor de l’eliminatòria entre l’Spar i l’Asvel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)