Eurocopa

A rematar-ho

L’Spar Citylift ho té tot de cara per eliminar l’Asvel Lió i plantar-se, per primera vegada en la seva història, en una semifinal europea

Tot i el +23 de l’anada, l’equip demana l’ambient de les grans nits a Fontajau

Des que va assolir l’ascens a Lliga Femenina ara ja farà una dècada, l’Spar Citylift ha anat fent passos, petits però ferms, cap a la seva consolidació, no només entre l’elit estatal, sinó europea. Avui té la possibilitat d’escriure un altre passatge de pes en la seva història, com seria el d’assolir les semifinals de l’Eurocopa per primer cop. El curs passat, va tocar-ho amb els dits, però el Galatasaray va apartar-lo del somni abruptament, en el darrer sospir. Ara no es vol deixar passar un tren que li permetria firmar una fita única fins ara en el bàsquet català. “Accedir a les semifinals seria un pas immens com a club. Tindria molt mèrit ja que seríem el primer català a fer-ho”, va subratllar Èric Surís, ahir a Fontajau.

Diferent escenari

Al contrari que en les dues eliminatòries prèvies, en què li va tocar remuntar i va haver de suar sang per trencar la resistència de l’MBA Moscou i l’Szekszárd en la tornada a Fontajau, avui el combinat gironí (20 h) ho té a priori tot de cara. I no tan sols per la rotunditat del resultat del partit a Lió de fa una setmana (57-80, +23), sinó perquè el rendiment de les d’Èric Surís a casa en els últims anys és senzillament extraordinari. No hi ha perdut enguany (15-0, entre Lliga Femenina i Eurocopa) i en el seu periple de tres anys en l’Eurocopa només hi ha encaixat una derrota, el -5 contra el Galatasaray de fa un any, que aquesta nit també ja li valdria. Amb tot, el tècnic no vol confiances, ni que ningú es quedi avui a casa: “Al públic el necessitarem. Hi ha sempre moments de dificultat en aquestes eliminatòries, moments en què podem estar encallats, i el seu ànim ens ajudarà.”

Físicament, l’equip està igual que fa una setmana, amb el dubte seriós encara de Reisingerova i Colhado actuant amb “sacrifici i esperit de patiment” per les molèsties a la mà. Si a això s’hi afegeix que Dongue no pot actuar a Europa, el joc interior gironí queda molt masegat. En tot cas, i com a contrapès, l’Asvel té també problemes d’aquest tipus. Ni Dos Santos, ni Sacko ni Clark, que es van perdre l’anada per lesió, van participar el cap de setmana en la lliga francesa –derrota a casa (86-87), contra el Bretagne tot i continuar líder en solitari (15-3)– i és una incògnita si avui estaran a punt per jugar. Sigui com sigui, Èric Surís no es refia del seu mal moment: “Poden tenir ratxes de tir, com en el tercer període a Lió, perquè tenen molt talent. Hem de ser dures els 40 minuts, sobretot mentalment, per no tenir desconnexions que ens compliquin la vida.”

*Quarts (tornada)

BLMA - Carolo

67-58 (91-75)

Çukurova - Schio

16 h (79-75)

Spar Citylift - Lió

20 h (80-57)

Avenida - Nadejda

20.30 h (50-58)

LA PRÈVIA

Hem de plantejar la cita amb respecte i la valentia que vam tenir a França. No hem d’anar a especular perquè el partit serà llarg

LA DADA

Ningú es pot confiar, començant per nosaltres. En eliminatòries així, és molt necessari el caliu de la gent
Èric Surís
15-1
Balanç
com a local de l’Spar Citylift en les tres presències en l’Eurocopa. L’única derrota, contra el Galatasaray (67-72).

El BLMA, primer semifinalista

Fent valer el +16 de l’anada, el BLMA es va convertir en el primer semifinalista de l’edició d’enguany de l’Eurocopa. Les de Montpeller també es van imposar ahir al Carolo, i seran el rival de l’Spar Citylift o de l’Asvel Lió en la penúltima eliminatòria, sempre amb la tornada a casa. Avui, l’Avenida afronta el repte de remuntar a Würzburg el desavantatge de vuit punts amb què va tornar la setmana passada d’Orenburg (Rússia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)