Eurocopa

Sense precedent

Cap equip català femení ha assolit les semifinals d’un torneig europeu

El partit d’avui pot servir també per establir el nou sostre d’un equip femení català de bàsquet en una competició europea. Des de la primera presència continental –va protagonitzar-la el Picadero en la copa d’Europa 1960/61–, ningú ha pogut treure el cap en unes semifinals.

L’actual és el cinquè cop que un equip del país es planta als quarts d’un torneig europeu, entenent-se com l’eliminatòria en què entren els vuit millors. Va arribar-hi tres cops el Picadero durant la dècada dels setanta i els darrers antecedents ja han estat els que ha protagonitzat l’Spar Citylift, en l’Eurocopa. El curs passat, les gironines van quedar-se a tocar del top 4, i avui ho tenen tot molt de cara. El Mataró en la Recopa 1971/72, l’Hispano Francès en la Ronchetti 1975/76 i el Cantaires en la Ronchetti 1986/87 van arribar a una fase que s’anomenava de quarts però en la qual encara quedaven en joc deu, dotze i dotze equips, respectivament.

Fins a quarts
1975/76 Picadero JC (copa d’Europa)
1976/77 Picadero JC (copa d’Europa)
1978/79 Picadero JC (copa d’Europa)
2017/18 Spar Citylift (Eurocopa)
2018/19 Spar Citylift (Eurocopa)*
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)