Eurocopa

L’Spar Citylift viu un malson a Montpeller i diu adeu a Europa

Bàsquet. Eurocopa. Les gironines no han tingut mai opcions de remuntar davant el BLMA (98-69), inspirat de l’exterior (13/27 triples)

Hi havia marge per somiar amb el resultat de l’anada (66-69 a Fontajau, tan sols tres punts de desavantatge), però a l’hora de la veritat, l’Spar Citylift ha estat sempre molt lluny de poder jugar la final. Enmig d’un ambient brutal, el BLMA ha atropellat les gironines amb una exhibició de joc i encert des de l’arc (98-69). De fet, a la mitja part, tot estava ja liquidat, amb un -25. Ara, el combinat francès es jugarà el títol de l’Eurocopa amb el Nadejda rus amb la tornada a la seva pista.

D’entrada, les d’Èric Surís han mirat als ulls al rival. Whitcomb feia mal (10 punts sense error en el primer quart), però localitzant transicions –així la defensa no estava organitzada–, l’Spar Citylift s’ha arribat fins i tot a situar per davant (10-11, 6’). Però, tot s’ha començat a estroncar. Primer, amb alguna errada impròpia que el BLMA castigava sempre; i després, per l’encert des del triple. L’aparició de Reisingerova en situacions a prop del cèrcol al final del primer quart ha mitigat els mals en el primer descans (25-17).

Però la inèrcia ja estava marcada i la irrupció en la pista de les segones unitats ho ha accentuat. Les gironines s’han intentat resistir (34-26, 14’), però ha durat poc. Amb molta agressivitat sobre la pilota, les locals han recuperat pilotes (12 pèrdues gironines a l’equador) i, quan no han trobat una penetració fàcil, han castigat des del triple. Un cop i un altre fins a un 10/13 en el minut 17. Amb l’Uni grogui, la diferència ha arribat fins a un +26 a pocs segons de mitja part (55-29).

El temps de descans ha semblat provar-li a l’equip gironí, almenys per apaivagar el temporal. De seguida, li han xiulat la quarta a Reisingerova, però apujant el to al darrere, ha forçat pèrdues i ha arribat a situar-se amb 65-41 (25’), però sense prou continuïtat. Les errades en situacions propícies per anotar s’han continuat succeint i el darrer quart ha estat un passeig i una festa per a les locals, que han disposat de fins a un +36 (84-48, 32’).

Hampton, amb 21 punts, ha estat la màxima anotadora gironina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)