FEB

El Cadí s’imposa al Gipuzkoa en un partit espectacular (70-68) i jugarà les semifinals

Bàsquet. Les de Bernat Canut, que han segellat l’eliminatòria en la pròrroga, s’enfrontaran ara contra l’Spar Citylift Girona.

El Cadí la Seu ha accedit a les semifinals de la lliga femenina en guanyar el tercer partit de l’eliminatòria de quarts de final contra el Gipuzkoa (80-78). L’equip urgellenc no hi accedia des del 2015, any en què les va disputar, i perdre, contra l’Avenida. Les de Bernat Canut s’enfrontaran ara contra l’Spar Citylift Girona. Aquestes seran, tot just, les segones semifinals catalanes en la història de la competició (les primeres les van jugar el Caixa Tarragona i el Tortosa la temporada 1988/89).

El partit, intensíssim, s’ha resolt en una pròrroga emocionant i d’alta tensió. El Cadí ha anat a remolc de les rivals basques gairebé tot el partit i s’ha vist a obligat a remuntar onze punts en contra a l’inici de la segona part. Andrea Vilaró i, especialment, Yurena Díaz, han estat determinants en els moments clau. Un triple de la primera ha posat el Cadí per davant a 1:10 del final (61-60) per primer cop en molts munits. Amb 67-65 i menys de deu segons en el marcador el Cadí ha perdut una pilot que el Gipuzkoa ha aconseguit encistellar per empar i forçar la pròrroga.

El temps afegit no ha estat apte per a cardíacs. Malgrat el domini del Cadí, l’equip basc no s’ha donat per vençut i ha aconseguit retallar les diferències significatives assolides pel Cadí (76-71). Díaz i Vilaró no han fallat en els dos últims atacs del Cadí i han certificat la victòria.

El València ha guanyat el tercer partit de l’altra eliminatòria, a la pista del Gernika (49-75), i jugarà les semifinals contra l’Avenida.