FEB

Heroïnes, sense mirar el resultat

Bàsquet. Lliga Femenina. El Cadí juga per segon cop a casa (20 h, Esport 3), on només l’Avenida ha guanyat aquest curs, la semifinal en el que serà el darrer partit del seu millor any si l’Spar Citylift accedeix a la seva cinquena final

“Aquest esport es mou per dinàmiques i si tenim una mica més d’encert tindrem possibilitats, segur.” És la mentalitat amb què el Cadí la Seu, en paraules del seu tècnic, Bernat Canut, afronta aquest vespre (20 h, Esport 3) el segon partit de la semifinal catalana, contra l’Spar Citylift, amb l’1-0 després del 69-48 de diumenge a Fontajau. És el segon cop que al Palau es juga un partit de semifinal, després del 75-67 per forçar el tercer partit de la sèrie contra l’Avenida el 2015, quan l’entrenador era Miguel Ángel Ortega, ara a Salamanca. “Tenim un partit a casa i acostumem a jugar-hi millor amb la nostra gent”, assenyala Canut, en relació amb el que pot ser el darrer partit de la millor temporada del club en la màxima categoria –debut en la copa (80-60 amb l’Uni a semifinals després d’eliminar l’amfitrió)– i tercer en la fase regular amb el 86-81 contra el seu rival avui al novembre. “L’entrenador i les jugadores són suficientment madurs per girar full”, afirma respecte a l’únic dels cinc antecedents del partit d’avui en què el Cadí ha guanyat. “Ho donarem tot i més jugant a casa, amb el pavelló com el tenim sempre aquests últims anys i sobretot ara”, diu la capitana, la gironina Geo Bahí, en referència al suport de l’afició a les jugadores, que seran acomiadades com a heroïnes sigui quin sigui el resultat, avui.

Tancar el cercle

“Ens coneixem molt bé però cada partit té els seus matisos”, diu Èric Surís en la prèvia d’aquest segon partit, en una pista on només l’Avenida ha guanyat, aquesta temporada (53-82 el 21 d’octubre).

L’Spar Citylift, com fa deu dies a Vitòria, on havia perdut la final de copa contra les castellanes, pot tancar un altre cercle amb la classificació per la via ràpida després de l’1-0 a Fontajau. En aquest cas ho faria contra l’equip amb el qual més ha jugat ja aquest curs, amb un balanç de 4-1, incloent-hi la lliga catalana i la copa. El gironí remarca la necessitat d’estar els 40 minuts del partit al cent per cent, amb el record de l’anterior visita de l’equip a la Seu. Una derrota que, segons Laia Palau, va significar “un canvi en l’equip, i millor: ens va fer reaccionar.”

LA PRÈVIA

A casa acostumem a jugar millor. Això va de dinàmiques i amb més encert que diumenge tindrem possibilitats, segur
Bernat Canut
Ens coneixem molt bé però cada partit té els seus matisos. Serà molt difícil i no podem pensar a descansar després
Èric Surís
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)