FEB

El camí està marcat

L’Spar Citylift podria guanyar diumenge el seu segon títol de lliga després del triomf d’ahir a Salamanca, el tercer de l’Uni en nou anys

El 0-20 del primer quart permet recuperar l’antecedent del Sant Jordi del 2015

L’Spar Citylift té a la mà el seu segon títol de lliga, diumenge a les 21h a Fontajau amb l’afició, cridada a anar-hi de vermell, en un dels dies en què no s’hi cabrà. No fallarà. Com tampoc ho va fer l’equip d’Èric Surís ahir, quan després d’anar 20 amunt va notar l’alè de l’Avenida al clatell amb un triple a tauler de Jewell Loyd (64-66) a 2:48 per al final. Les locals no van anotar més...

És el tercer triomf de l’Uni a Würzburg des que juga en la Lliga Femenina –novè curs, va debutar-hi allà– en una exhibició des del salt inicial que va guanyar Williams. Els dos anteriors són del 2014/15, en la primera jornada (56-64) i en el primer partit de la final (70-85). El camí pel títol, doncs, està marcat. I el pas imprescindible, ja fet, amb la victòria per recuperar el factor pista que, al desembre, l’equip que meravellava va tenir amb el 79-53 en la lliga. La d’ahir va ser una exhibició tàctica del conjunt gironí, anul·lant els arguments del que ha estat la seva bèstia negra en els darrers tres anys, el que fa que dura la tirania castellana en els títols FEB.

Al·lucinant

L’Avenida va fer una sola falta en el primer quart: Gil carregant el rebot ofensiu. Un fet que no va impedir a l’Spar Citylift enllaçar un parcial de 0-20 col·lapsant l’atac i castigant un balanç deficient a l’equip d’Ortega, que després de temps mort (7:15, 2-9 Hampton al contraatac) regalava la pilota al servei de fons (9 pèrdues en el primer quart). L’aler pivot va liderar, des dels 6,75 m, el parcial gironí amb tres triples seguits (2-20). Williams havia anotat el 0-2, el 2-7 i el 2-22 amb entrades i, Núria Martínez, obert la via exterior (2-5 triple) després de l’acció lateral d’Elonu (2-2). Les locals no s’hi veien de lluny (0/6 triples). I tot malgrat les faltes de Williams (segona a 1:53 per acabar el primer quart, innecessàries). Palau també en tenia dues a 7:19 per al descans i Hampton a 6. Robinson va fer la segona cistella castellana a 1:38 per acabar el primer quart (5-22), temps suficient perquè Loyd veiés cistella (7-22).

Tres i no res

La campiona del món i de la WNBA va fer la primera falta en camp defensiu local a l’inici del segon quart. I, després, va liderar la reacció a l’altre costat amb 10 punts (21-30). Dongue havia fet dues accions seguides assistida per Rosó (9-26 i 11-28), i la següent cistella de l’equip d’Èric Surís va ser la de Williams (19-30). Les castellanes ja havien recuperat el ritme i, sense aportació interior (0/11 triples al descans), tenien en Loyd, Givens (4) i Sílvia Domínguez (4) l’argument per ajustar el resultat prop del cèrcol: 27-34, Robinson d’ofensiu, l’excepció (8 a la mitja part l’Avenida i 3 l’Spar Citylift amb 20-17 totals).

Sense anar a la línia de tir lliure en tot el tercer quart, l’equip gironí va sobreviure a Loyd amb tres triples seguits, de Núria i Hampton per partida doble (33-52 en el 26). L’acció de Reisingerova al final d’aquest parcial (40-54) va ser la següent de l’Uni, que veia com li assenyalaven dues antiesportives en la segona meitat, les dues comeses sobre Domínguez: Rosó amb 42-54 i Oma amb 54-60 a 6 per acabar.

La garantia

Sempre a davant, l’Spar Citylift va gestionar perfectament l’avantatge, amb Núria Martínez i Laia Palau al parquet. Domíniguez (47-55) i Loyd (49-55) amb penetracions aparentment fàcils obligaven Surís a demanar temps (8:03). Li va anar bé: quatre punts seguits de Hampton (49-59 assistida per Palau) i l’Avenida en bonus a 6:16. Dues accions d’Elonu, l’aposta d’Ortega ahir per aturar Hampton (Givens també la va defensar, i Gil...) feien esfumar la diferència (59-60) però les interiors titulars de Surís van estar molt sòlides (59-64, Reisingerova) i, Palau, apareixia per anotar el 61-66 amb l’esquerra –no surt la cistella en l’estadística oficial– a 3:07 i abans del triple a la desesperada de Loyd. Hampton i Palau van recuperar pilotes en els dos darrers minuts, i Núria va forçar la seva tan enyorada falta en atac a 15 segons per acabar i després que Williams tanqués el resultat, amb l’esquerra a més d’un minut per acabar i assistida per, qui si no?, Palau. Imperial.

2
triomfs
sobre Avenida de l’Uni aquest curs, els que duia en 9 anys a la pista de la seva bèstia negra.
L’equip ha fet un partit molt seriós i hem sortit molt bé. Després del bon inici hem sabut aguantar les seves ratxes, amb calma
L’equip estava creixent en solidesa defensiva, i ho hem vist aquí. Sabem que és un ‘play-off’ a tres partits i no hem guanyat res, encara
Fontajau serà el de les grans ocasions, no en tinc cap dubte. Hem de valorar on som, i volem la mateixa comunió
Èric Surís
És molt difícil guanyar aquí, i afrontarem el segon amb molta il·lusió. Les esperem amb les mateixes ganes