FEB

L’Uni Girona esclata d’eufòria amb el seu segon títol de la lliga femenina

Bàsquet. L’equip d’Èric Surís ha segellat l’eliminatòria final a Fontajau amb la segona victòria contra l’Avenida (73-65)

Eufòria a Fontajau. L’Spar Citylift Uni Girona ha aconseguit el segon títol de la lliga femenina de la seva història –el primer, el 2015– en vèncer el totpoderós Perfumerías Avenida en el segon partit de la final. L’equip d’Èric Surís ha fet valer l’extraordinària victòria de dijous a Salamanca (64-70) i ha pogut segellar l’eliminatòria a casa, en un pavelló ple a vessar i totalment entregat, sense necessitat d’un últim partit a Salamanca. Feia quatre anys que l’Avenida no perdia dos partits consecutius.

La sortida en tromba de Salamanca (parcial de 2-22) no s’ha repetit, per bé que l’Uni ha començat amb domini (10-6, 5:51). La segona falta de Hampton amb menys de tres minuts de joc ha obligat Èric Surís a asseure l’americana, cosa que ha condicionat la resta de la part de les gironines. L’Avenida, amb un parcial de 0-6 s’ha posat per davant per primer cop (10-12) i ha aconseguit obrir un forat de nou punts (12-21). Buch i Dongue havien intentat tallar el parcial amb triples, tots dos errats, però ha estat Núria Martínez, de tres, i la mateixa Dongue amb un tir lliure en la primera falta assenyalada a l’Avenida –a pocs segons del final del quart– qui han aconseguit tallar la ratxa de les castellanes.

El segon quart ha començat igualat, però de nou l’Avenida ha aconseguit marxar de vuit punts (27-35, 18’) aprofitant les pèrdues de l’Uni i les seves dificultats per tancat el rebot (5 rebots ofensius de Laura Gil). La sortida de Hampton –només 8 minuts en pista en el primer temps– ha esperonat les gironines. L’americana i Williams han evitat que el parcial de l’Avenida augmentés (31-35).

L’Uni s’ha enlairat en el tercer quart. Tot i que s’ha carregat de personals ben aviat (4 en menys de dos minuts), ha sabut mantenir la calma. Ha controlat el rebot i, sobretot, ha estat molt efectiu en els tirs lliures. El rèdit ha estat màxim: l’Uni ha deixat l’Avenida amb només set punts i ha acabat el parcial onze punts amunt (53-42).

L’Avenida ha sortit disposat a escurçar distàncies (0-4 d’inici), però l’Uni no s’ha deixat intimidar. Ha conservat l’avantatge i Laia Palau, amb un 2+1 a 1:55 del final (67-53), ha donat la sentència gairebé definitiva (73-65). Ni les lesions ni les baixes, que han obligat a fer equilibris a Èric Surís al llarg de la temporada, han pogut apartar l’Uni del seu segon títol. Ni tampoc l’Avenida.