FEB

El Pardinyes fa història amb l’ascens a la LEB Plata

Bàsquet. Al tercer intent ha arribat l’èxit per al jove equip lleidatà

L’Ilerdauto Nissan Pardinyes ha aconseguit la fita més important de la seva història avui a Ponferrada, on ha guanyat el seu grup de la fase d’ascens i ha obtingut el dret a competir la temporada vinent en la LEB Plata. L’ascens ha arribat gràcies al triomf contra el Benicarló (80-91). Els lleidatans han tombat un inici desfavorable al final del segon quart però no han encarrilat el triomf fins l’últim període, que ha començat amb 58-61. Davis (17), Gasqué (16), Lafuente (15), Pau López (14) i Bergadà (11) han sostingut l’anotació dels lleidatans, un equip amb vuit jugadors de 25 anys o menys, tres veterans i amb un tècnic, Gerard Encuentra, que només en té 29.

Ha estat el tercer intent per aconseguir l’ascens del Pardinyes, que havia estat segon de grup les dues temporades anteriors i en tots dos casos s’havia quedat a les portes de la fase d’ascens en perdre la semifinal entre els equips catalans i també el partit pel tercer lloc, que atorga plaça en la fase d’ascens. Aquesta vegada, però, el triomf contra l’Igualada el va situar en la final, que va perdre contra el Tarragona.

El Pardinyes havia acabat líder del seu grup en lla fase regular amb 21-5. A Ponferrada s’ha desfet del Gran Canària (73-90), del Chantada (81-79) i del Benicarló per signar l’ascens. En canvi, el Tarragona ha quedat sense possibilitats en perdre els dos primers partits i l’Igualada, que ha arribat a l’últim partit amb una mínima possibilitat, no n’ha fet prou amb el triomf 69-75 contra el Tizona per compensar una enorme diferència de basket average general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)