FEB

Albert Sàbat, l’ambició del Bàsquet Girona

Bàsquet. LEB Plata. El club gironí presenta el base de Llagostera, que signa per dues temporades i que viurà la seva tercera etapa com a jugador a Fontajau

“Estic molt content de tornar a Girona, sempre havia volgut jugar a Fontajau i és un projecte engrescador, per això vinc” . El Bàsquet Girona ha presentat Albert Sàbat (Llagostera, 1985), el base que marca l’ambició del segon projecte gironí a la LEB Plata i que situa l’equip com un dels candidats al’ascens a LEB Or. Sàbat té un compromís de dues temporades. El base llagosterenc, company de generació del president del club, Marc Gasol, amb qui va coincidir a les seleccions de formació a les categories FEB; arriba després de jugar quatre temporades a l’ACB. Les dues anteriors a l’Obradoiro, de base titular (21,3 minuts per partit el darrer exercici) i, abans, dues al Joventut. Les seves principals armes són el triple i la capacitat de dirigir i assistir.

Aquesta és la tercera etapa del base a Girona. Ramon Sitjà el va portar al CB Girona, des del CB Llagostera i, a Fontajau, va debutar a l’ACB la temporada 2002/03. El curs 2005/06 va iniciar l’etapa a LEB (Lleida, Tenerife, Vigo i Vic) i va tornar a Girona per jugar amb el Sant Josep (LEB Or, 2009/10).

Sàbat va anar després a Tenerife dos anys més, un a Alacant i dos a Burgos però es va quedar sense jugar a l’ACB tot i obtenir tres ascensos seguits.

Albert Sàbat ha fet èmfasi a les ganes que tenia per tornar i de jugar en un projecte que vol ajudar a seguir creixent. A punt de fer 34 anys, el base ha dit que no es veu final en la seva carrera i que no ve a retirar-se. “És molt aviat i no sabem quina plantilla hi haurà, però més que ascens crec qe hem de treballar dia a dia” ha dit sobre les expectatives d’ascens, una fita que va aconseguir en la seva única experiència a la LEB Plata, quan va jugar a l’Akasvayu Vic.

Oriol Solà, vocal esportiu del club i Àlex Formento, director esportiu i entrenador de l’equip, han intervingut també a la presentació. Solà ha dit que la seva tasca és ajudar Formento en tot el que pugui i, al club, a fer-lo créixer. En aquest sentit, el directiu ha indicat que la incorporació d’un jugador del nivell d’Albert Sàbat, és el paradigma.

Àlex Formento ha dit que és un dia especial, que estan molt orgullosos i satisfets pel fitxatge i que es fa difícil pensar en un jugador millor per incorporar al projecte. L’entrenador ha destacat l’experiència, el lideratge i l’exemple que pot donar als companys el base de Llagostera. “Esperem estar a l’alçada de les expectatives” ha sentenciat Formento, que a més d’Albert Sàbat té confirmat Sergi Costa de la temporada passada. Amb la parella de bases, el club espera anunciar un altre fitxatge aviat però l’entrenador ja ha advertit que, l’estiu, serà llarg i que el club vol incorporar jugadors que estiguin en consonància amb la filosofia del club.

LA DADA

127
Partits
són els que ha jugat Albert Sàbat a l’ACB en les últimes quatre temporades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)