FEB

Els cinc catalans van a l’una

LEB Plata. Bàsquet Girona, Barça B, Prat Joventut, l’Hospitalet i Pardinyes, en la mateixa conferència per lluitar per les sis places per assolir l’ascens

Bàsquet Girona, Barça B, Prat Joventut, l’Hospitalet i Pardinyes estaran enquadrats en la mateixa conferència i evitaran desplaçaments durs com ara Algesires, Morón o Marbella, alguns en autocar per a alguns equips. Per compensar el fet que hi estiguin aglutinats per evitar desplaçaments pesats, sí que hauran d’anar a Gran Canària, que tindrà filial a la categoria.

El Prat Joventut de Dani Miret intentarà tornar a la LEB Or. De moment ha renovat els veterans Gerbert Martí i Marc Blanch i té els quatre vinculats de la Penya definits: Vinicius, Pol Molins, Manel Signes i Arnau Parrado. Pep Busquets busca un equip LEB Or on jugar mentre Parra i Zagars pugen al primer equip. No continuen ni Bassas, ni Ortega, ni Sena, ni Rubin de Celis, ni Cuevas. L’Hospitalet de José Manuel Hoya, que tindrà d’ajudant Sergi Vives, té confirmats Xavi Guia, Joan Creus, Edgar San Epifanio, Isaac Mayo, Javier Balastegui, Nil Baques, Grant Lozoya, Ivan Garcia, Diop, Trevin Woods i Albert Homs. Els falta el cinc. El Bàsquet Girona d’Àlex Formento només ha renovat, de moment, Sergi Costa, i ha donat un cop sobre la taula amb el fitxatge estel·lar d’Albert Sàbat. Trias encara no ha dit si vol continuar jugant.

El Pardinyes, un barri de Lleida que ha assolit un fet històric, té assegurada la continuïtat de Gerard Encuentra, però només tenen assegurada la continuïtat Carlos Gasqué i Rubén Fernández.

El Barça B canvia del tot

Després de no obtenir una plaça de LEB Or com havien sol·licitat, el Barça de Diego Ocampo tindrà un canvi important. Després de la cessió de Diagne al Llemotges amb Alfred Julbe, es busca una cessió per a Aleix Font perquè en el primer equip no tindria minuts i també per a Sergi Martínez. Max Esteban tampoc continuarà i Pol Figueras busca equip. Tom Digbeu podria marxar fora de l’Estat espanyol. De l’equip del curs passat, Jaime Fernández i David Font semblen fixos amb Bolmaro de líder.

El sistema de competició

Fins ara hi havia dos grups de 12 equips cadascun que feien una lligueta tots contra tots. Els sis primers de cada grup passaven a la següent fase en el grup d’ascens i jugaven contra els sis primers equips de l’altre grup. Els sis últims de cada grup lluitaven per evitar el descens. La novetat és que el primer del grup del descens també es classificarà per al play-off. De la lligueta del grup d’ascens, el primer puja directe a la LEB Or, i del segon al setè classificats faran play-off.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)