Mundial

Guanya Itàlia i es classifica pels quarts de final del mundial

Bàsquet. La selecció espanyola, amb sis catalans, s’assegura la victòria en els darrers segons (67-60). Diumenge es jugarà la primera plaça del grup contra Sèrbia

La selecció espanyola guanya Itàlia i es classifica pels quarts de final del mundial de la Xina quan encara queda un partit de la segona fase de grups. Espanya, amb sis jugadors catalans, s’imposa en els darrers segons als italians per 67-60 després d’un partit amb alternatives i on els atacs no han brillat. Diumenge el combinat estatal s’enfrontarà a Sèrbia per decidir la primera posició del grup i conèixer el rival dels quarts que serà Argentina o Polònia.

El combinat estatal no comença be el partit i als sis minuts perd per deu punts (5-15). L’entrada de Sergi Llull en pista asserena a l’equip i s’arriba al final del primer quart amb un empat, 18-18. Espanya es situa per primer cop per davant en el marcador en el minut 14 (25-24), i després té quatre punts de marge, però no aconsegueix distanciar-se. Els italians es tornen a posar per davant i arriben al descans amb un punt d’avantatge, 30-31. Sergi Llull destaca amb set punts pel combinat estatal, mentre que Marc Gasol no està encertat en atac i no anota en tota la primera meitat.

En l’inici de la segona meitat Juanjo Hernangómez té uns minuts molt inspirats, anota set punts consecutius i Espanya es torna a situar per davant. i en el minut 27 arriba als vuit punts d’avantatge (46-38). Els italians es refan i s’arriba al final del tercer quart amb un ajustat 50-48. En el darrer període Itàlia dona la volta al partit (52-56) però el combinat estatal aprofita molt bé els tirs lliures, fa un parcial de 6-0 i es torna a posar per davant. Marc Gasol anota els seus dos únics punts del partit a un minut del final, avança a espanya de sis punts i pràcticament assegura el triomf amb el 62-56. A partir d’aquí els tirs lliures anotats per la selecció espanyola mantenen l’avantatge fins al final.