Mundial

Els Estats Units, França i Austràlia passen a quarts

Bàsquet. Abans de l’última jornada de la segona fase de grups del mundial, només queda un lloc per decidir de la propera fase. És en el grup K entre la República Txeca, el Brasil i Grècia

Els Estats Units, en el grup K, i França i Austràlia, en el grup L, es van assegurar la classificació per als quarts de final del mundial en la primera jornada d’aquesta segona fase de grups. Quan queda una jornada en els quatre grups, només hi ha una plaça disponible per als quarts de final, la segona del grup K, que es disputaran la República Txeca, el Brasil i Grècia.

Els Estats Units no van brillar contra Grècia, però van guanyar sense problemes (69-53) i es va classificar per als quarts de final. Per al conjunt grec havia de ser un partit a vida o mort per aconseguir la classificació per als quarts, per, la inesperada victòria de la República Txeca –l’equip revelació del campionat– contra el Brasil (71-93) li va donar una possibilitat en la darrera jornada en què s’enfrontarà als txecs. En el grup L, França va tenir problemes per derrotar Lituània (78-75). Els francesos havien dominat el partit, però els lituans van reaccionar en el darrer quart i van disposar d’un triple final per empatar, que no va entrar. En l’altre partit del grup, Austràlia va controlar la República Dominava en tot moment i la victòria per 82-76 la va classificar per als quarts de final.

Rècord de triples, 24

La selecció del Canadà, que està disputant la fase de grups dels llocs 17 al 32, va batre el rècord de triples en un campionat mundial en anotar 24 llançaments de tres punts en el partit que va guanyar per 126-71 contra Jordània. Els canadencs van anotar 24 tirs dels 44 que van intentar des de la línia de 6,75 m, el 54,5 %. Deu jugadors van anotar triples, destacant Kyle Wiltjer amb 7 de 9 intents.

Espanya es juga avui el primer lloc contra Sèrbia

La selecció espanyola buscarà el primer lloc del grup contra Sèrbia en el partit d’aquest migdia (14.30 h). Els dos ja estan classificats per als quarts de final. El combinat estatal és conscient que ha de millorar, sobretot en atac, per intentar vèncer un equip que s’ha mostrat molt fort i compacte i ha passat per sobre de tots els seus rivals. El seleccionador estatal, Sergio Scariolo, va dir que han d’afrontar el partit amb confiança i amb molt de respecte i també va afirmar: “Hem de ser conscients de quines són les nostres limitacions i les nostres armes.” Scariolo té clar que tots els jugadors ho hauran de deixar tot dins de la pista perquè si no ho poden passar malament contra un equip amb molt de talent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)