FCBQ

El Girona aposta fort pel triple i guanya el primer partit oficial del curs

Bàsquet.

El Girona ha guanyat per 79-73 l’Hospitalet el seu primer partit oficial del curs 2019/20, de la lliga catalana LEB, amb un autèntic festival de triples (14). L’Hospi va guanyar 80-79 el Lleida, que dimarts espera els gironins amb dos llocs per a la fase final que es fa a Barris Nord el cap de setmana que ve.

Empat a triples

Ivan García amb el seu tercer triple abans que acabés el segon quart ha emptat el partit a 42. Una igualtat que no es veia al marcador de Fontajau des del 0-0 que ha desfet Albert Sàbat amb una suspensió al primer atac gironí. El base de Llagostera també ha posat els gironins per davant a l’inici del tercer quart, amb el seu quart triple de set intents.

Els gironins han obert forat amb la primera ràfega de Sàbat, que amb dos triples seguits (16-11)afinava el canell abans del tercer del seu compte (19-14) per mantenir el conjunt d’Àlex Formento per davant. Màx Esteban ha estat encara més contundent i amb el seu primer encert de lluny s’ha tancat el primer parcial (22-15) i, l’exjugador del Barça B, n’ha fet dos més a l’inici del segon (28-17).

Antonio Hester ha estat el fil conductor del Girona (12 punts i 6 rebots a la mitja part). L’aler-pivot de Miami ha marcat bíceps per celebrar el 2+1 (35-29) que culminava una acció iniciada en defensa per ell amb un tap.

Lozoya ha empatat el partit a 49 en una acció amb revers al tercer quart quan era Sevillano (5 punts) el que mantenia els vermells per davant. Víctor Moreno tampoc s’ha volgut perdre la feta del triple i, amb 0/5 al descans, ha fet el 57-51 i, en una contra de sota l’anella, el 59-56 quan Garcia hi insistia de 6,75 m. Al darrer instant del tercer quart, nou empat a 59 i, com no, de tres: Grant Lozoya, estratosfèric des del lateral al darrer segon.

Sevillano de tres, és clar, ha tornat a desempatar a l’inici del darrer quart (62-59) i Moreno ha repetit després. I per partida doble: 65-61 i 68-61)

Hester, amb una esmaixada a una mà davant la defensa de l’Hospitalet ha tornar a fer aixecar el públic, amb ganes de passar-ho bé (70-64) i, Màx Esteban a quatre minuts i mig per acabar feia el seu quart triple i el dotzè del Girona (73-66).

A la butxaca

El nord-americà s’ha posat el públic a la butxaca. Epi ha fallat dos tris lliures d’una antiesportiva i, en el primer, la pilota ha quedat entre el cèrcol i el tauler. Hester l’ha tret i ha tornat a reclamar el suport del públic amb els braços extesos. Que l’Hospitalet esgotés la possessió iVíctor Moreno anotés un nou triple al posterior atac gironí (76-66) a 3:25 ha acabat d’aplanar el camí. Perquè Esteban de tres ha enfilat la diferència dins els 12 (79-67).

Diop ha ajusta el marcador a 1:23 i, amb l’Hospi sense estar en bonus i els gironins amb quatre petits a pista des de feia estona –Sàbat i Costa junts i Sevillano de quatre– el temps s’ha anat esgotant fins el 79-73 final.