Mundial

Volen allargar la llegenda

Mundial 2019. La selecció espanyola busca avui el seu segon or en el campionat i el cinquè en els darrers 13 anys contra l’Argentina, en la reedició de l’ajustada semifinal del 2006 al Japó

Era un estiu, el 1982, quan la generació EGB obria els ulls de matinada, atenta al transistor, amb l’inesperat triomf de Corbalán, Epi i Iturriaga contra els Estats Units en el mundial de Colòmbia, a Cali. Espanya va lluitar per primer cop en aquesta competició per les medalles. El quart lloc final va ser el precedent del primer gran èxit a Saitama (Japó), el 2006, de la generació dels júniors d’or. Espanya pujava al capdamunt del podi en una copa del món després de superar Grècia, i abans, en les semifinals, l’Argentina, gràcies en part a un triple errat en els darrers segons per Nocioni. En aquell partit hi havia Marc Gasol (com a dotzè jugador), Rudy i Scola.

Avui revaliden aquell duel, a les 14 h al Wukesong Sport Arena de Pequín, espanyols i argentins en la final del mundial de la Xina, en la tercera ocasió en què els de Scariolo aspiren a les medalles. Abans, però, hi ha una trajectòria brutal i de llegenda per a un grup que ha sabut heretar gens i competitivitat al llarg dels anys tot i els relleus i les baixes: deu medalles en els últims tretze anys en mundials (un or), Jocs Olímpics (dues plates i un bronze) i europeus (tres ors, una plata i dos bronzes).

Sense Pau Gasol, Sergio Rodríguez, Abrines, Mirotic i Ibaka, l’equip espanyol ha arribat a la final gràcies a la seva experiència i la seva lectura al llarg d’una competició, la fortalesa mental (sobretot contra Austràlia), una excel·lent defensa a partir de la segona fase i el treball tàctic del tècnic italià. Menys talent, però el mateix caràcter competitiu. Uns arguments que també llueix l’Argentina, que explota la seva alta intensitat i que ha sabut fer una transició perfecta cap a una renovació efectiva, liderada per Campazzo i amb el suport dels galons d’un gran Scola (39 anys). El duel amb Marc Gasol, que podria ser el segon jugador a guanyar mundial i NBA la mateixa temporada després de Lamar Odom, està servit.

LES FRASES

No han arribat a la final per casualitat. Els tenim molt respecte individualment i col·lectivament
Sergio Scariolo
TÈCNIC DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

LA DADA

No som els dos equips amb més talent ofensiu, però el treball defensiu ens ha portat aquí
Marc Gasol
PIVOT DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Tenim poder ofensiu i serà un maldecap per a Espanya. Serà un partit molt tàctic
Facundo Campazzo
BASE DE LA SELECCIÓ ARGENTINA
23,1
assistències
fa Espanya per partit, el tercer millor. L’Argentina és el segon equip en recuperacions (9,9).

Els EUA ratifiquen la seva pitjor classificació

Els Estats Units van tancar ahir la seva participació en el mundial amb una setena posició, després de vèncer Polònia per 87-74, amb 16 punts i 10 assistències de Donovan Mitchell (Utah Jazz), un dels pocs que han mantingut un bon to per part dels nord-americans en aquesta copa del món. Es tracta de la pitjor classificació de la història dels EUA en una competició internacional. Pel que fa al partit pel 5è lloc i pel 6è, Sèrbia es va imposar a la debutant República Txeca per 90-81, amb 31 punts de Bogdan Bogdanovic (Sacramento Kings), el millor jugador del torneig. Satoransky, per part dels txecs, en va fer 13.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)