Més bàsquet

1 milió d’euros en joc

Avui s’inicia la competició amb aquest botí i el Baxi Manresa torna a Europa 19 anys després

32 equips engeguen, avui, un recorregut per Europa on hauran de fer, sobretot, molts quilòmetres per aconseguir arribar a la desitjada Final Four. Una lligueta de tots contra tots, passen els quatre primers ja directament als vuitens que, igual com els quarts, serà una eliminatòria al millor de tres partits.

Molts clubs desconeguts però d’altres amb pedigrí, com ara els francesos Pau Orthez i Estrasburg, els italians Sàsser i Bríndisi, els alemanys del Bamberg del blaugrana Aleix Font i la revelació del curs passat el Rasta Vechta de l’exjugador del Manresa Sergi Garcia, els grecs del Peristeri, el PAOK i l’AEK i el turcs del Besiktas, i els llargs viatges per arribar a Israel, on hi ha el Hapoel i el Holon. També hi ha equips ACB de referència, com ara el Saragossa i el Burgos de l’exjugador del Manresa Joan Peñarroya. Tots lluitaran per un mateix objectiu: el milió d’euros de premi per guanyar la competició. I el Baxi Manresa, que debuta demà al Nou Congost contra el Torun, té opcions de tot.

En definitiva, un banc de proves perfecte per a un equip farcit de joves i de rookies que han d’aprofitar la competició europea sense pressió i amb l’únic objectiu que el Nou Congost tingui més partits que l’ACB i que serveixi de rodatge per créixer també a l’ACB. Manresa, doncs, torna a ser al mapa europeu, curiosament 19 anys després de participar en l’Eurolliga la temporada 1998/1999. De fa dues dècades només hi queden dues persones: Jordi Singla, ara directiu, i Román Montañez, ara director esportiu. Pel responsable dels fitxatges manresans, és un repte il·lusionant: “Igual que llavors, el premi per guanyar l’ACB va ser l’Eurolliga. Ara, el premi de la gran temporada passada, jugar competició europea, ha de ser un plus per a l’equip i per a l’afició.” Montañez recorda aquell últim any a Europa: “Per a una ciutat com Manresa, jugar l’Eurolliga va ser un fet que, amb els anys, s’ha vist que, més enllà d’històric, és irrepetible tal com és ara el sistema de classificació per a la màxima competició actual.” Pel tècnic del Baxi Manresa Pedro Martínez, la lliga de campions és un repte més: “Tenim rivals complicats i el primer objectiu serà classificar-se per a la següent fase. Si tenim una mica de sort amb les lesions, tenim plantilla per ser competitius a Europa. Hi ha oportunitats per a tothom.”

LA PRÈVIA

Si tenim sort amb les lesions, tenim plantilla per ser competitius a Europa
Pedro Martínez
És un premi per al club i l’afició jugar a Europa pel que es va fer l’any passat, com va passar el 1999
Román Montañez
Gaziantep-Peristeri 19 h
VEF Riga-Mornar 19 h
Neptunas-Bríndisi 19 h
PAOK-Besiktas 19.30 h
Holon-Ankara 19.45 h
Estrasburg-Ootende 20 h
Rasta Vechta-Anwil 20 h
Tenerife-Nizhny 20.30 h
Bandirma-Jerusalem 18.30 h (demà)
AEK-Pau Orthez 18.30 h (demà)
Nymbrug-Bamberg 18.30 h (demà)
Bonn-Saragossa 20 h (demà)
Dijon-Falco 20 h (demà)
Manresa-Torun 20.30 h (demà)
Sàsser-Lietkabelis 20.30 h (demà)
Burgos-Antwep 20.30 h (demà)

Homenatge

J.A. Lozano ‘Xano’

El Manresa ha demanat fer un minut de silenci i vol fer-li un homenatge més endavant. Va retransmetre el Manresa durant 30 anys.

El millor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el millor del partit

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)