Més bàsquet

El Baxi Manresa retorna a Europa amb una treballada victòria (85-81)

Bàsquet. Guanya el Polski Cukier Torun polonès en la primera jornada de la Lliga de Campions amb una gran actuació de Ryan Toolson que anota 21 punts

El Baxi Manresa retorna a la competició europea vint anys després amb una victòria molt treballada per 85-81 contra el Polski Cukier Torun polonès. En el conjunt del Bages destaca l’actuació de Ryan Toolson, que disputa el seu primer partit de la temporada i anota 21 punts. Ell sol fa els deu darrers punts de l’equip, i assegura la primera victòria en el seu grup de la Lliga de Campions.

El Manresa inicia el part malament (2-9) però un temps mort espavila als jugadors que fan un parcial de 12-0 (14-9), amb set punts consecutius de Pere Tomàs i arriba al final del primer quart amb avantatge. En el segon període els del Bages aconsegueixen la màxima diferència de sis punts (17-11) i es mantenen per davant. Les pilotes perdudes dels locals i l’encert de Damian Kulig, 13 punts en la primera meitat, situen al conjunt polonès per davant amb sis punts de marge (25-31). El Baxi es recupera i arriba al descans perdent per només un punt, 32-33.

En el tercer període la lluita es manté intensa amb avantatges per un i altre equip, però sense que cap d’ells la pugi consolidar. El Manresa s’avança amb un 48-42 però els polonesos fan un parcial de 2-13, i poc després es situen sets punts per davant (52-59). La igualtat es manté en el darrer quart en el que apareix la figura de Ryan Toolson. El nord-americà, que no havia jugat cap partit fins ara, mostra tota la seva capacitat ofensiva, anota 21 punts, els deu darrers de manera consecutiva dels locals, i sentencia la victòria.