Europeu

Toolson lidera el Baxi en la conquesta de Sàsser (73-74)

Bàsquet.

El Baxi Manresa, tot i el grapat de baixes que acumula, ha fet saltar la banca a Sàsser amb una espectacular victòria a la pista d’uns dels grans de la lliga italiana i líder del grup A de la lliga de campions. Toolson –20 dels seus 24 punts en la segona part– ha ressuscitat l’equip quan perdia de 12 en el tercer quart. L’escorta, que ha jugat també de base per donar descans a Dani Pérez, ha rematat la feina en els minuts finals amb un recital de cistelles que ha deixat l’equip de casa sense resposta. Els locals han tingut triple per empatar però han errat.

Els manresans han agafat desprevinguts els locals en els primers minuts i gràcies a un 0-9 de parcial amb transicions ràpides han obligat Pozzecco a parar el partit (4-11) per esbroncar els seus jugadors. Ha estat la màxima diferència dels catalans. A partir de llavors els italians s’han espavilat i un triple de Jerrells ha capgirat el resultat (18-17). En el segon quart el Baxi ha continuant errant pràcticament tots els seus tirs (1 de 14 en triples) i tot i algunes accions puntuals de Mitrovic els de casa s’han fet forts i un dos més u d’Evans ha disparat la diferència (35-25). Abans del descans Jou, amb un triple, i dues bones jugades de Dani Pérez i Magarity han ajustat la diferència (37-32).

En el tercer quart el Manresa s’ha refet d’un mal inici (46-34) on Evans ha estat intractable. Llavors, però, ha aparegut Toolson, que ha silenciat el pavelló liderant un parcial de 6-18 que ha rematat Mitrovic amb un rebot ofensiu. L’últim quart ha estat un altre festival de l’anotador manresà, que tot i ser defensat amb gran duresa, ha trobat espais per tirar, penetrar i, finalment, assistir als seus companys, que han sabut resistir en defensa i tancar el rebot. Dulkys, amb dos tirs lliures, ha posat el 71-74 a 3 segons del final. En l’última jugada Pierre ha tirat de tres per empata, ha fallati l’última cistella ja ha estat intranscendent.