Europeu

Una nit per recordar

Bàsquet. El Baxi Manresa se supera en la lliga de campions i tomba un dels grans de la lliga italiana, el Dinamo Sàsser, amb una exhibició de Toolson (24 punts) en la segona part

D. SÀSSER 73 BAXI 74

DINAMO SÀSSER:Spissu (5), Bilan (9), Pierre (11), Vitali (2), Evans (24) –cinc inicial–, Jerrells (10), McLean (7), Bucarelli, Sorokas i Gentile (5). 5/19 triples (2 Jerrells, 1 Spissu, 1 Pierre, 1 Gentile). 46 rebots (8 Evans). 11 assistències.BAXI MANRESA:Vaulet (10), Dulkys (4), Kravish (10), Dani Pérez (3), Magarity (6) –cinc inical–, Jou (5), Toolson (24), Sakho (2), Mitrovic (8) i Sergi Vidal (2). 7/29 triples (4 Toolson, 1 Jou, 2 Vaulet). 38 rebots (10 Kravish) 19 assistències (4 Toolson). 86 valoració (21 Toolson).PARCIALS:18-17, 19-15, 17-22 i 19-20.

7 1 6 637 699

El Baxi Manresa, tot i el grapat de baixes que acumula, va fer saltar la banca a la pista del Dinamo Sàsser amb una espectacular victòria en un dels grans feus de la lliga italiana i del líder del grup A de la lliga de campions. Toolson –20 dels seus 24 punts, en la segona part– va ressuscitar l’equip quan perdia de 12 en el tercer quart. L’escorta, que va jugar també de base per donar descans a Dani Pérez, va rematar la feina en els minuts finals amb un recital de cistelles que va deixar l’equip de casa sense resposta. En l’última jugada, Pierre va llançar de tres per empatar, va fallar i l’última cistella ja va ser intranscendent.

Els manresans van agafar desprevinguts els locals en els primers minuts i gràcies a un 0-9 de parcial amb transicions ràpides van obligar Pozzecco a parar el partit (4-11) per esbroncar de valent els seus jugadors. A partir de llavors els sards es van espavilar t i un triple de Jerrells va capgirar el resultat (18-17). En el segon quart el Baxi va continuar erràtic en el tir exterior (1 de 14 en triples) i tot i algunes accions puntuals de Mitrovic els de casa es van fer forts i un dos més u d’Evans va fer créixer ràpidament la diferència (35-25). Abans del descans, Jou, amb un triple, i dues bones jugades de Dani Pérez i Magarity van ajustar el resultat (37-32).

En el tercer quart el Manresa es va refer d’un mal inici (46-34) en què Evans va mostrar-se intractable. Just llavors va aparèixer Toolson, que va silenciar el pavelló liderant un parcial de 6-18 que va rematar Mitrovic amb un rebot ofensiu (52-54).

L’últim quart va ser un altre festival de l’anotador manresà, que, tot i ser defensat amb gran duresa, va trobar espais per tirar, penetrar i, finalment, assistir els seus companys, que van saber resistir en defensa i van tancar el rebot en les jugades clau. Dulkys, amb dos tirs lliures, va posar el 71-74 quan quedaven 3 segons per al final abans que els locals fallessin en el seu últim i desesperat atac.