ACB

Estímul - resposta

ACB. El Barça enllaça el sisè triomf a la lliga amb la victòria al Nou Congost, 48 hores després d’assaltar la casa del Khimki, amb 13 punts de Tomic al tercer quart i 9 de Mirotic a l’últim

El Barça va superar el desgast que va suposar ser el primer equip aquest curs en sortir victoriós de l’Arena Mytishchi –la pista Khimki– divendres i ser al cap de 48 hores en una de les places més calentes, el Nou Congost. El pavelló de la capital del Bages va esclatar d’eufòria quan Juan Pablo Vaulet tornava a posar el Baxi al davant en el marcador, després del 7-3 de l’inici, amb una espectacular acció en què l’argentí esmaixava la pilota, al contraatac i quan Pierre Oriola mirava de taponar-lo, amb falta. L’addicional transformat (68-65), però, va ser a 7:45 del final del partit, una eternitat per a l’equip de Pedro Martínez, molt migrat per la manca d’efectius i que aquesta setmana també havia guanyat fora de casa a Sàsser, una pista prohibitiva fins llavors en la competició europea. I si no que ho demanin a Dani Pérez, que amb prou feines es mantenia dret en els darrers minuts.

Un triomf, el sisè seguit a la lliga, que allarga la particular ratxa del conjunt blaugrana contra el Manresa, a qui ha superat en els darrers 19 partits i contra qui no claudica des del 22 de març del 2009. Sí, aquell diumenge que la primavera començava a treure el cap en què l’aficionat del bàsquet va dinar tard perquè, al Nou Congost, es van jugar quatre pròrrogues per acabar desempatant un partit en què l’adjectiu d’històric no és gens gratuït (122-117).

El ritme

El Baxi va començar manant (5-1 i 7-3, esmaixada de Mitrovic), però el Barça, amb Davies i Mirotic, capgirava el resultat (7-11) i obligava els locals a fer esforços per mantenir-se a remolc (10-11, segon triple de Dulkys). Ribas (12-16) i Delaney (16-22) de 6,75 m imposaven el ritme ofensiu a un partit dur i Toolson, amb tres cistelles seguides al final del primer quart, agafava el relleu en la resistència local que permetria a Magarity empatar a 25 a l’inici del segon quart, de tres. El Barça hi va respondre amb un parcial de 0-11 que semblava enllestir el partit (25-36, Tomic acabant un contraatac agafant la pilota a l’altura del cèrcol). Però Dulkys, també sense la defensa rival posicionada, obligava Pesic a demanar minut (31-39). El Manresa, esperonat pel seu públic, s’ho va creure i va ajustar el resultat abans del descans amb els triples de Toolson i Dulkys (37-41). El quart triple del lituà en el seu cinquè intent deixava el Baxi a un punt a l’inici del tercer quart, però Pau Ribas al següent atac responia, també de 6,75 m (44-48).

Tomic, amb tretze punts al tercer quart, es va carregar l’equip a l’esquena després que Kravish i Toolson empatessin a 48 i 52. Dues esmaixades de Pierre Oriola seguien castigant el joc interior local al final del tercer quart, mentre Guillem Jou apareixia amb dos triples (57-59 i 62-63) sense els quals Vaulet no hauria pogut fer saltar l’eufòria al Nou Congost.

Pesic, que va fer descansar Cory Higgins –Bolmaro, inèdit, era el dotzè jugador–, tenia un arsenal comparat amb l’arc i la fletxa de Pedro Martínez i, quan fallaven les forces, Davies (68-69 i 68-73) i Mirotic (68-71 i 70-76 de tres) feien més evidents les mancances del Baxi, que veia com Delaney, amb el seu tercer triple sense error, deixava en nou els punts a remuntar pels locals a 2:58. Els mateixos que faria Mirotic en el darrer quart.

Estic molt content amb els últims partits de Tomic i de tot l’equip. Vivim el present i ja pensem en el proper partit
Svetislav Pesic

LA BALANÇA

19
victòries
seguides duu el Barça contra el Manresa, que no aixeca els braços contra els blaugrana des del 22 de març del 2009, en les quatre pròrrogues
La gent no sap com és de difícil venir de Moscou. Era complicat i ells juguen molt bé aquí
Nikola Mirotic
Ens han faltat cames, però si seguim en aquesta línia i recuperem jugadors podem ser competitius
Pedro Martínez
Quan Vaulet va posar el Baxi al davant (68-65), Davies, Mirotic i Delaney van ser desequilibrants