Més bàsquet

Col·lapse final a Oostende

Bàsquet. El Baxi Manresa perd un partit que dominava de 18 punts (40-58) i haurà de certificar l’accés als ‘play-off’ en l’última jornada de la Champions League

oostende 85 manresa 72

FILOU OOSTENDE:Angola (20), Djordjevic (2), Mwema (20), Sylla (7), Thompson (16) –cinc inicial–; Schwartz (8), McIntosh (12), Van der Vuurst, Troisfontaines, Desiron i Buysschaert. 21/42 de 2. 9/20 triples (5 Mwema, 2 Angola, 1 McIntosh i 1 Sylla). 16/20 tirs lliures. 40 rebots (12 Thompson). 12 assistències (6 Angola). 97 de valoració (27 Mwema).BAXI MANRESA:Dulkys (6), Magarity (5), Mitrovic (15), Pérez (2), Tomàs (2) –cinc inicial–; Baez (14), Vaulet (9), Jou (3), Nelson (10) i Sakho (6). 22/38 de 2. 5/18 triples (2 Báez, 1 Jou, 1 Nelson i 1 Magarity). 25 rebots (4 Vaulet i Dulkys). 67 de valoració (17 Mitrovic).PARCIALS:27-18, 7-25 (34-43; 23-18 (57-61) i 28-11 (85-72).

El Baxi Manresa es va col·lapsar incomprensiblement quan millor ho tenia (40-58) i va cedir una contundent derrota a Oostende que l’obligarà a guanyar el Dinamo Sassari en l’última jornada si vol segellar el bitllet per als play-off de la Champions League sense dependre d’altres resultats. La màxima diferència bagenca va coincidir amb l’expulsió per dues tècniques a l’entrenador local, Dario Gjergja, que sorprenentment va suposar el detonant de la contundent reacció final del conjunt flamenc. El parcial de l’Oostende, liderat per Mwema i Angola (40 punts entre tots dos) en els últims 15 minuts, va ser demolidor (45-14) i va posar fi a les esperances d’un Manresa sense rumb ni en defensa ni en atac.

El Manresa, com l’ambient al pavelló de l’Oostende, va començar fred, erràtic en atac i fluix en defensa. El conjunt flamenc va colpejar primer (11-6), tot i que dos triples, de Magarity i Jou, van tornar a ajustar el resultat (15-14). La reacció de l’equip bagenc, que va trobar a faltar la consistència de Kravish en el joc interior, va ser un miratge, perquè l’Oostende era el que portava el ritme de joc i el seu domini en el rebot li permetia segones possibilitats de tir i jugades de tres punts. Amb aquest panorama, la formació local es va apuntar clarament el primer parcial (27-18), amb 9 punts de Shevon Thompson. En el segon quart, el partit va canviar radicalment. El conjunt de Pedro Martínez va jugar amb molta més energia, va ajustar la defensa i va poder córrer en ràpides transicions. D’entrada, ja va aconseguir un primer parcial de 0-10, que capgirava el resultat (27-28), i va acabar el quart amb un global de 7-25 que li permetia arribar al descans amb un màxim avantatge de 9 punts (34-43). Vaulet, Mitrovic i Báez, tots tres amb 9 punts, van liderar la remuntada manresana.

En el tercer quart, hi va haver una part per a cada equip. Inicialment, el Manresa va continuar amb la mateixa dinàmica i, amb un gran encert en els llançaments, va ampliar l’avantatge fins als 18 punts (40-58). El partit estava sota control, però l’expulsió de l’entrenador local ho va sacsejar tot. L’equip bagenc va experimentar un curtcircuit, i el rival, amb un parcial de 14-0, va tornar a ajustar les diferències. El Manresa, en tot cas, encara mantenia un mínim avantatge abans d’entrar en l’últim quart (57-61). Tot i un triple inicial de Nelson, el conjunt català no va poder aturar la dinàmica flamenca, ni Pedro Martínez va endevinar la tecla per aturar un Oostende que va culminar la remuntada amb un parcial final de 28-11.