Eurocopa

El somni europeu s’acaba

Bàsquet. El Cadí la Seu cau per 31 punts a la pista del Landes, i no pot mantenir els 14 d’avantatge que va aconseguir en el partit d’anada de l’eliminatòria de setze de l’eurocopa

LANDES 81 CADÍ LA SEU 50

LANDES:Suárez (12), Ayin (15), Hejdova (14), Toure (16) i Plouffe (7) –cinc inicial–; Gaye (11), Paget (6), Mason, Domenger i Marquet. 24 de 42 de dos punts. 6 de 20 triples (2 Toure, i Hejdova, 1 Ayim i Paget). 15 de 18 tirs lliures. 32 rebots (9 Plouffe) 18 assistències (5 Suárez). 97 de valoració (20 Ayim).CADÍ LA SEU:Etxarri (8), Wiese (6), Moore (8), Peña (7) i Bahí (7) –cinc inicial–; Pujol (3), Pascua, Gustavsson (7), Lizarazu, Palma i Nogic (4). 14 de 30 de dos punts. 4 de 20 triples (2 de Wiese, 1 de Peña i Bahí). 10 de 16 tirs lliures. 34 rebots (9 Bahí). 11 assistències (4 Wiese). 30 de valoració (14 Bahí).PARCIALS:17-11, 20-13 (37-24), 23-16 (60-40), 21-10 (81-50).

El Sedis Cadí la Seu va quedar eliminat de l’eurocopa femenina en perdre per 31 punts de desavantatge (81-50), en el partit de tornada de l’eurocopa a la pista del Landes francès. Les urgellenques no van poder mantenir els 14 punts de marge que havien aconseguit en el partit d’anada d’aquesta eliminatòria de setze. El Cadí la Seu es va acomiadar d’aquesta manera d’Europa en la seva primera participació, en la qual ha protagonitzat una gran actuació. El Cadí va començat bé el partit però va perdre massa pilotes, no va encertar en el tir i el conjunt francès ja es va situar al davant en l’eliminatòria en el minut catorze. En el tercer quart el Landes va sentenciar i va passar a l’eliminatòria de vuit.

Les urgellenques van iniciar bé l’enfrontament amb un parcial de 0-7, però les franceses van reaccionar i es van avançar per primer cop en el minut vuit (10-9). El Sedis Cadí va estar més de cinc minuts sense anotar i el Landes es va distanciar en el marcador, i va arribar al final del primer quart amb sis punts d’avantatge (17-11). El conjunt francès va sortir molt centrat en el segon període i en el minut catorze de partit ja es va posar al davant en l’eliminatòria amb el 29-14 (+15) que superava els catorze punts d’avantatge que havia aconseguit el Cadí la Seu al seu pavelló. Les franceses van pressionar molt, les urgellenques van fallar en el tir i van perdre pilotes, i es va arribar al 37-19, la màxima diferència per a les locals. Cinc punts consecutius de les visitants van situar l’eliminatòria a favor del Cadí en el descans per només un punt, 37-24, tretze punts per sota.

El tercer quart decideix

El Landes no va trigar gens a tornar a situar-se al davant en l’eliminatòria (41-25, setze punts d’avantatge) en l’inici del tercer quart i a partir d’aquí va dominar completament el partit i va anar incrementant el seu avantatge. Les urgellenques ho intentaven, però no podien aturar el conjunt francès, que va arribar al final del tercer quart amb un total de 20 punts de marge (60-40). En els darrers deu minuts de partit el Landes encara va ampliar més la seva diferència, sense que el Cadí la Seu ho pogués impedir. Es va arribar a la màxima diferència de 31 punts al final del partit, amb el 81-50, que va deixar fora d’Europa les urgellenques en la seva primera participació.