FEB

L’Spar Citylift, a la final de copa per quart any seguit (77-60)

Bàsquet. L’Uni ha resolt el partit amb un 14-0 al darrer quart (75-58) quan més cremava la pilota

L’Spar Citylift jugarà la seva quarta final de copa, les quatre seguides, després de superar el València a la semifinal i enllaçar el sisè triomf en sis partits contra les taronges.

L’Uni s’ha vist exigit, per això, com tants altres cops aquest curs i, per això, no ha tingut cap problema en resoldre el partit amb un 14-0 de parcial que obria Vasic al triple i tenia Laia Palau, autora de 9 punts, amb cinc companyes amb més punts, com a fil conductor.

Bishop ha entrat en el cinc inicial en el lloc de Coulibaly i ha obert el marcador, en la primera possessió, de tres. Tirera l’ha replicat (3-3) des d’un lateral però l’australiana l’ha penalitzat en transició (5-3) per obrir un 8-0 de parcial que ha obligat Rubén Burgos a aturar el partit quan s’havien jugat 3:30 (11-3 Elonu). El València ha anotat de tres: 11-8 Queralt i 13-11 Brown i Palau hi ha respost igual (16-11) però Casas després de recuperació i Reisingerova en la continuació amb Rosó han obligat Surís a recórrer al temps a 3:33 (16-14).

Els retorns

Coulibaly d’ofensiu, el retorn de la falta en atac a Núria i un u per u de Xargay penalitzant Buch han recuperat la diferència (22-15). Però Reisingerova dins i Rosó de molt lluny i al límit de la possessió han tancat el primer quart amb l’empat a 24.

La mà de Sonja

Vasic de 7 metres a 5:57 per la mitja part ha fet els primers punts gironins del segon quart i, després d’una entrada per la línia de fons, ha repetit de tres amb Tirera al davant (32-32). El València, més coral, tenia en Anna Gómez la seva líder (27-29 2+1 i 29-32 triple). I amb l’entrada de Rosó per Anna, l’Uni ha obert forat amb el 2+1 de Bishop (assistida per Palau i falta de Buch) i el triple de Mendy que completava el 9-0 (38-32 a 3:18). Bishop, ara per Mendy al cantó fluix, ha acabat una altra jugada (40-33) i Vasic amb el seu tercer triple feia el 43-35 després del segon ofensiu del València (40-35 Abalde).

L’altre

La tercera de Laia a 1:21 ha obert un altre parcial, de 0-7 i liderat pels àrbitres amb la segona de Bishop sobre Reisingerova quan es volia apartar, una en atac a Andusic quan acabava de sortir i una altra de Núria (segona) en els tirs lliures de la qual Abalde feia el 43-42 amb què s’arribava a la mitja part.

La dreta de Palau

La base ha estat la única en tocar la pilota a la primera possessió del tercer quart (45-42), que ha fet amb la dreta. Com el 52-44, llavors en transició i amb el triple i l’u per u d’Araújo castigant Brown entremig. Queralt trepitjant el triple i en suspensió ha escurçat la distància (52-48) però un altre u contra u d’Araújo, ara sobre Rosó, i la dreta de Palau assistint Bishop (56-49) han tornat a donar entitat a la diferència a 3:45 , en temps mort de Burgos que ha aprofitat per canviar les pivots mentre Surís recorria a Mima i Sonja.

Dolent

La segona a Queralt i una posterior tècnica, quan estava a mig camp, ha demostrat que Asier Quintas no s’equivoca, és dolent. El tir lliure de Mendy i la suspensió d’Elonu han acostat la diferència a la barrera psicològica (59-50), però una pèrdua, un error defensiu (59-53 triple de Brown, sola) i una falta de Xargay a Gómez en què la gironina rebia un cop a la boca han permès tancar el tercer quart amb 59-54.

Les quartes

Coulibaly a 8:37 i Elonu a 6:19 han comès la quarta, amb Reisingerova jugant a plaer (59-56) en accions que a un costat i l’altre, fa un any, li assenyalaven falta. Només Xargay ha vist cistella (61-56) i Èric Surís ha demanat temps abans que Raman fallés l’addicional i, Vasic, la clavés de tres (64-58) al primer atac després de les instruccions.

Crema

Palau de nou amb la dreta (68-58) ha demostrat quin equip té l’Uni quan la pilota crema. Perquè la barcelonina acabava d’assistir Xargay des de dins la zona sota el cèrcol després que Brown perdonés un contraatac.

La màxima

Amb 3:31, Buch ha fallat la suspensió i Xargay l’ha clavat (70-58) i, Araújo a dos i mig a mans de Palau ha resolt amb triple (73-58) i Bishop sola després de recuperació ha fet el 75-58 a 2:16 per signar un parcial de 14-0 i establir una màxima de 17.