Més bàsquet

BORIS STANKOVIC

El bàsquet FIBA era ell

Bàsquet. Stankovic, secretari general de la FIBA del 1976 al 2002, es va morir ahir a 94 anys. Va ser clau en l’explosió del bàsquet a Europa

En el món del bàsquet hi ha figures que van associades a una entitat. Ho va ser el comissionat David Stern a l’NBA –mort l’1 de gener–, ho és Jordi Bertomeu a l’Eurolliga i ho era Boris Stankovic a la FIBA, on va estar quasi tres dècades com a secretari general (1976-2002). Vladimir Stankovic (97/1929 Bihac, Bòsnia i Hercegovina) va morir ahir a casa seva, a Belgrad, quasi a 95 anys. Una llegenda del bàsquet. Va començar jugant a l’Estrella Roja i sent el primer jugador a anotar una cistella en un Mundial (1950). Després va entrenar l’OKK Belgrad i el Cantù. Va ser l’artífex de la globalització del bàsquet europeu juntament amb Saporta i va permetre amb Samaranch i Stern l’entrada de jugadors de l’NBA a uns Jocs Olímpics amb el Dream Team. Va entrar al Hall of Fame de l’NBA el 1991 i al de la FIBA el 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)