FEB

El gran desig de Marc Gasol

Bàsquet. El pivot dels Raptors insisteix, en directe des de Toronto i mitjançant l’Instagram del Girona, que el seu objectiu és retirar-se com a jugador al club que presideix

“L’única cosa egoista que puc demanar al bàsquet és retirar-me al Girona. I espero que amb alguns dels jugadors de l’actual plantilla al costat.” Marc Gasol va reiterar uns quants cops quin és el seu gran desig com a esportista. Ho va fer ahir a la tarda, des de casa seva a Toronto i responent a les preguntes dels aficionats, en directe a l’Instagram del Bàsquet Girona.

“El naixement dels meus fills és, sens dubte, el moment que més m’ha marcat a la vida”, és una de les respostes més personals que va donar. “Per ser la primera vegada, 54 minuts no ha estat gens malament...”, va dir en acabar, en ple confinament a casa, que va recomanar seguir com “bons jans”.

Marc Gasol va respondre a tot tipus de preguntes. Gastronomia, paternitat, el dia a dia, cincs ideals històrics o actuals, companys i rivals amb qui ha coincidit, equips de l’Eurolliga, NBA (a la Conferència Est, Raptors; a la Conferència Oest, Memphis), futbol (Barça)... Tot plegat, amb un nexe d’unió: la ciutat on va créixer abans de marxar a l’NBA com a MVP de l’ACB, abans de la desaparició del CB Girona. “Quan s’acaba una cosa, en comença una altra, i per això és tan important per a nosaltres que el bàsquet a Girona es visqui en família”, va dir sobre el model de club que segueix el Girona amb els partits a Fontajau, on els fills dels aficionats tenen sempre un espai amb inflables i jocs.

El seu Girona

“Possibilitats de pujar a LEB Or? Tant de bo puguin tornar a jugar, perquè els jugadors són els protagonistes. Hem gaudit molt dels partits a Fontajau i dels dos al Palau”, va dir el president del club sobre el curs que ara mateix està en l’aire. “Espero jugar el meu últim partit amb la samarreta del Girona”, hi afegia. L’equip, amb Àlex Formento a la banqueta, és segon en el grup d’ascens de LEB Plata. “Queden deu temporades?”, deia fent broma sobre el temps que li queda en actiu.

“Amb l’Uni Girona, hi tenim molt vincle, també amb el seu president, Cayetano Pérez. Hi compartim moltes coses, a Fontajau, i més des de la inundació. Ens portem molt bé amb tots els clubs de Girona, com el Sant Narcís i el Fontajau”, assenyalava sobre la relació amb els altres clubs de bàsquet de la ciutat.

Quin 2019...

“El desig que la lliga es reprengui” és la seva posició pel que fa a la situació actual de l’NBA, també aturada. Sobre el darrer curs, en què va guanyar el títol, va dir: “L’arribada a Toronto... No volia deixar Memphis, però va suposar una gran oportunitat i, després, guanyar l’anell amb jugadors de primer nivell.” “Ho vaig veure molt clar; les oportunitats s’han d’atacar al màxim”, reflexionava sobre la decisió que va acabar amb el títol. “L’anell va ser espectacular i una cosa mai viscuda.” “El mundial, inesperat. Hi entràvem de cop i volta, sense haver descansat d’una temporada molt dura a l’NBA. Vam anar de menys a més, i Sergio Scariolo va fer una feina increïble per mantenir-nos positius, sense nervis”, recordava sobre l’or al Japó.

FILOSOFIA DE CLUB

“És important per a nosaltres que el bàsquet a Girona es visqui en família”

Vicepresident i molt més que un germà gran

“Tant de bo, i no sé a quin nivell. Cada cop salta menys, a veure el tercer...”, deia fent broma Marc Gasol sobre la possibilitat d’un tercer salt inicial icònic amb el seu germà Pau, com en l’All-Star del 2015 a Nova York i en l’amistós Pau versus Marc de fa dos estius a Fontajau. “Estaria molt bé que hi fes la preparació dels Jocs, al Girona”, va dir sobre el seu germà gran, una de les persones que l’han marcat. També Juan Carlos Navarro, per la seva manera de ser, senzill, i de jugar. I fins i tot Víctor Sada i Fernando San Emeterio, una de les persones que li van fer preguntes. De Pau Gasol, va sorprendre que sigui vicepresident del Bàsquet Girona. D’un altre referent, Darryl Middleton, en destacava el “compromís amb el joc”. “Sabia que era a la pista quan tot just entrar al pavelló ja sentia el bot de la pilota.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)