FEB

Bernat Canut: “Em faig a la idea que no tornem a competir”

Bàsquet. L’entrenador del Cadí ha qualificat d’irresponsable la possibilitat de reprendre la lliga femenina per acabar-la, argumentant que la salut de les jugadores es posaria en perill

Bernat Canut és el protagonista de l’estrena del canal oficial del You tube del Sedis Bàsquet, amb una entrevista de Climent Viles al tècnic del Cadí la Seu, en la què ha posat en dubte que es pugui reprendre la competició, aturada des de la copa fa més de tres setmanes.

El confinament

“No ens podem queixar, tal com està la situació. Tenim salut” ha dit sobre com viu, ell i el seu entorn, el confinament. “La primera setmana va ser molt estranya però t’hi vas acostumant” apunta sobre la mesura, que li ha fet canviar el dia a dia perquè ha passat d’estar-se la major part del temps al Palau immers en la rutina del bàsquet a estar-se a casa. Un temps que ocupa, ara, en xarxes socials: “una de les coses positives és que hi ha molta formació contínua per a tècnics . No tenim por a divulgar coneixement amb entrenadors que durant la temporada som rivals i, fins i to,t ens podem explicar una arma que fas servir contra ell”. “Diu molt del bàsquet” ha insistit, abans d’afirmar que mira partits de la NCAA femenina, la lliga francesa o partits del Cadí per polir detalls tècnics de les jugadores per a recuperar-los en un futur immediat.

La lectura és una altra afició que ha pogut reprendre, Bernat Canut, que reconeix que durant el curs només té temps de “mirar bàsquet” i que, també, fa esport a dins a casa “tot i que costa”.

Els ànims i l’interrogant

“Tot l’staff hem mantingut contacte amb les jugadores. Estàvem acostumats a veure-les cada dia matí i tarda i anem comentant com estan per watts app. Totes estan confinades” ha dit sobre com es troba la plantilla.

En referència la lliga femenina, suspesa fins el dia 12 d’abril des de la copa i amb quatre jornades de la lliga regular encara per disputar-se, ha dit: “El que voldria és jugar tot l’any. Si no dotze mesos, onze”. “Parar la lliga, amb un mes de competició i els possibles play-off... És la nostra feina i la nostra passió. Ens agrada preparar i competir” ha recordat, sobre la tercera setmana d’aturada.

“Sembla que s’allarga i em faig a la idea que no tornem a competir” diu reconeixent que no té cap informació al respecte i que li costa pensar que tornaran a competir. “Primer per responsabilitat de la salut de les jugadores. Després d’unes setmanes no podríem començar havent entrenat dos dies” ha puntualitzat sobre l’abisme d’entrenar-se a casa o fer-ho en una pretemporada, que és el que requeriria tornar a competir.

“Seria irresponsable per part de la federació”. Canut ha posat sobre la taula, més enllà del Cadí, que hi ha contractes que s’han acabat com el de lloguers de pisos.

Les conseqüències

“Nosaltres un dijous estàvem entrenant i, l’endemà, confinats a casa. El coronavirus ens farà reflexionar i veure la importància de les petites coses” ha respost qüestionat sobre la repercussió social dels efectes de la COVID-19. “La majoria no ens imaginàvem la magnitud del què passaria. Ens ha de fer reflexionar i crec que en sortirem sent diferents de com vam començar” hi ha afegit.

“Possiblement, anar al pavelló una estona. I, quan surti, a córrer a la muntanya que és una de les coses que més trobo a faltar” és el primer que té pensat fer l’entrenador del Cadí quan s’aixequi el confinament. Trobar-se amb la família és una altra prioritat de Bernat Canut, que apel·la la paciència.

Amb perspectiva

L’entrenador del Cadí ha posat en valor el grup humà que va formar el Cadí la temporada passada, en la que va ser tercer a la lliga femenina, va debutar a la copa i es va classificar per a l’Eurocopa. En el 50è aniversari del club, Canut ha recordat com Andreu Bou va canviar la dinàmica de l’equip i que “és una animalada que valorarem molt d’aquí uns anys, una fita històrica” la temporada anterior, en la què reconeix que hi ha molta feina al darrere, bones jugadores i una part de sort “que has de buscar”

“El club ha d’estar orgullós de la trajectòria, sense relaxar-nos perquè la lliga va pujant de nivell i hem de donar valor a seguir estant a aquest nivell i sent competitius” ha afirmat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)